1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kodanikuühiskonna Sihtkapital on toetanud 650 vabaühendust
Kodanikuühiskonna Sihtkapital on toetanud 650 vabaühendust

Kodanikuühiskonna Sihtkapital on toetanud 650 vabaühendust

KÜSKi juhataja Agu Laius esinemas KÜSKi Kogemuspäeval
Foto: KÜSK

Täna tähistab Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) oma 10. sünnipäeva. Kümne tegutsemisaasta jooksul on KÜSK andnud hoogu 650 vabaühendusele ja toetanud 1302 algatust. Toetuste kogusumma ulatub 13,5 miljonini.

„Muutume iga päevaga vabaühenduste seas üha populaarsemaks – seda näitab nii kasvav taotluste arv kui toetuse saajate tagasiside, aga ka see, et meie poole pöörduvad koostöösooviga erinevad riigiasutused,“ tõi KÜSKi juhataja Agu Laius näiteid KÜSKi tulemustest.

KÜSKi juhataja sõnul on sihtkapitalil olnud oluline roll kodanikuühiskonna arendamisel. „Algselt pelgalt toetuste andjana tegutsenud KÜSKist on tänaseks saanud omamoodi kompetentsikeskus – lisaks toetuste andmisele tegeleme hetkel ainsa vabaühendustele mõeldud ideede inkubaatoriga NULA, pakume igas maakonnas vabaühendustele tasuta nõustamisteenust, korraldame vabaühendustele kogemuskohtumisi ning vaatame ka Eestist väljapoole, toetades Eesti ühenduste rahvusvahelist tegutsemist,“ selgitas Agu Laius.

KÜSKi asutamise ja tegutsemise vastu tuntakse huvi ka mitmetes välisriikides – lähinaabritest Soomes ja Lätis, kaugematest riikidest Küprosel, Albaanias, Usbekistanis ja isegi Kasahstanis.

Ühtlasi panustab KÜSK Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva programmi, tutvustades 100 toetatud muutust ja muutuste loojat. Esimene osa neist on avaldatud KÜSKi kodulehel, kuid nimekiri täieneb kord kuus aasta lõpuni.

Head Uudised GoodNews