1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOERAD JALUTAMA I Kakumäele rajatakse piirkonna esimene koerte jalutusväljak
KOERAD JALUTAMA I Kakumäele rajatakse piirkonna esimene koerte jalutusväljak

KOERAD JALUTAMA I Kakumäele rajatakse piirkonna esimene koerte jalutusväljak

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel alustatakse järgmisel nädalal Haaberstisse Vana-Rannamõisa tee äärde koerte jalutusväljaku rajamisega.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et uus koerte jalutusväljak hakkab paiknema Õismäe raba terviseraja ääres ning on ühtlasi esimene koertele mõeldud jalutusväljak antud piirkonnas. „Väljakule paigaldatakse viis jalutusväljaku elementi, et pakkuda platsil rohkem tegevust ja muuta koerte mänguaega mitmekesisemaks, “ rääkis linnaosavanem.

Kakumäe on küll valdavalt eramute piirkond, kuid viimastel aastatel on antud piirkonda kerkinud ka palju korterelamuid. „Koerad vajavad liikumist ning uus jalutusväljak pakub ka kortermajade elanikele võimalust oma lemmikuid turvaliselt ilma rihmata jooksutada,“ ütles linnaosavanem. Ta lisas, et Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, mistõttu annab jalutusväljak ka terviseraja kasutajatele võimaluse oma lemmikule rohkem vabadust anda. „Lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte väljakutel,“ jätkas Hanimägi. 

Koerte jalutusväljaku ehitustöödega Vana-Rannamõisa tee ääres alustatakse 20. juulil ning väljak valmib sügisel. Tööde lepinguline maksumus on 52 197,60 eurot. Haaberstisse ehitatav väljak on 21. koerte jalutusala Tallinnas, kus saab lasta lemmikul rihmata joosta.

Head Uudised GoodNews