1. Avaleht
  2. Loomad
  3. KOERAD ON VÕRRATUD! 8 põhjust, miks armastada koeri
KOERAD ON VÕRRATUD! 8 põhjust, miks armastada koeri

KOERAD ON VÕRRATUD! 8 põhjust, miks armastada koeri

kuts3Kui keegi veel kahtleb, et meie neljajalgsed sõbrad on saadetud meile õnnistuseks, siis siin on 8 põhjust miks neid armastada.

1. Nad hoiavad Sind vormis. — Koer vajab igapäevast liikumist, seega koeraga jalutamine distsiplineerib ja treenib ka omanikku. Koera omanikud on vastutavad oma koera liikumise eest, mistõttu on loogiline, et koeraomanikud on füüsiliselt aktiivsemad kui keskmine inimene.

2. Koerad maandavad stressi. — Koerad on pehmed, lakuvad su nägu ja näitavad igal vabal hetkel, kui väga nad Sind armastavad. Koerte stressimaandav mõju on teaduslikult tõestatud. Väidetavalt juba 15-30 minutit koeraga rahustab ja tõstab heaolu tunnet.

3. Koertega kasvanud lapsed on tervemad. — Uuringute järgi on lemmikloomaga kasvanud lapsed keskmisest tervemad. Neil esineb vähem allergiaid ja neil on ka täiskasvanuna vähem kalduvust depressiivsusele. Loomadega elamine õpetab lapsi teistega arvestama ja arendab empaatiavõimet.

kuts2

4. Koerad tunnetavad ohtu ja võivad su elu päästa. — Palju on lugusid koertest, kes on omanikke päästnud põlevast majast või on hoiatanud majas olevast murdvargast. Mõnede uuringute kohaselt on vastavalt treenitud koerad võimelised isegi nahavähki avastama.

5. Koerad aitavad sotsialiseeruda. — Juhuslikud tutvused koeraomanike vahel pole haruldus. Koeraga inimesi peetakse tihti ka atraktiivsemaks, sest lemmikuga jalutamas käivad inimesed tunduvad üldiselt heasüdamlikud ja vastutustundlikud.

kuts1

6. Koertega pole kunagi igav. — Koeraga pole alati lihtne aga temaga pole ka kunagi igav. Ka kõige rutiinsem päev on huvitav, kui oma koeraga mängida või teda lihtsalt jälgida. Koerad on ettearvamatud ja seega alati huvitavad.

7. Nad ootavad sind alati koju. — Kui Sul oli raske päev, ilm oli hall, kolleegid käisid närvidele, siis koer ootab sind kõigele vaatamata heas tujus. Koerad tunnevad oma peremehe samme ja juba neid kuuldes lähevad elevile. Isegi kui oled koju jõudnud tund aega hiljem ja unustasid piima osta, koerale see ei loe, tema on lihtsalt rõõmus, et Sa oled kodus.

kuts4

8. Nad armastavad Sind täpselt sellisena, nagu oled. — Kas tunned end halvasti, sest pole rikas, edukas ja supermodelli välimusega? Sinu koera see ei huvita. Tema jaoks oled Sa jumalik ja kõik, mida Sa teed, on maagiline.

Refereeris Hedi Kukk

Head Uudised GoodNews