1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOGUKONNA JULGEOLEK! Järva-Jaani Gümnaasium hakkab panustama kogukonna julgeolekusse HELILÕIK!
KOGUKONNA JULGEOLEK! Järva-Jaani Gümnaasium hakkab panustama kogukonna julgeolekusse HELILÕIK!

KOGUKONNA JULGEOLEK! Järva-Jaani Gümnaasium hakkab panustama kogukonna julgeolekusse HELILÕIK!

Järva-Jaani Gümnaasium
Järva-Jaani Gümnaasium

Järva-Jaani Gümnaasium sõlmis eelmise aasta lõpus kokkulepped Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu, varasema Järvamaa päästepiirkonna juhi Janar Kärneri ning Tartu Vangla direktori Raini Jõksiga, mille tulemusena alustab kool uuest õppeaastast siseturvalisuse eelkutseõppe läbiviimist.

Järva-Jaani Gümnaasiumi gümnasistidel võimalik omandada teoreetilised ja praktilised teadmised kogukonnakesksest korrakaitsetööst, vabatahtlikust päästetööst ning vanglaametniku tööst.  Gümnaasiumi direktor Raigo Prants räägib lähemalt siseturvalisuse eelkutseõppest SIIN!

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar näeb uue eelkutseõppe rakendamises Järva-Jaani Gümnaasiumile lisandväärtuse andmist, millega on viimastel aastatel pidevalt tegeletud. “Nii käivitus sel aastal juba edukalt turismiõpe koostöös Tartu Ülikooli Pärnu kolledžiga ja õpilased on väga rahul,” selgitas vallavanem lisades, “kui järgmisest aastast alustame siseturvalisuse kutsesuunaga, siis on põhjust meie kooli tulla veelgi rohkem. Olles kursis nii politsei kui päästjate tööjõuvajadusega lähitulevikus, siis oleme kindlasti õigel teel ning kuna meil on olemas nii vabatahtlik päästekomando, kui ka tegutsevad abipolitseinikud, siis on antud juhul tegemist teatavas mõttes traditsioonide jätkamise ning arendamisega,” selgitas vallavanem.

Allikas: Kuma.fm

Head Uudised GoodNews