1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kohaliku omavalitsuse ja kodaniku vaheline suhtlus muutub lihtsamaks
Kohaliku omavalitsuse ja kodaniku vaheline suhtlus muutub lihtsamaks

Kohaliku omavalitsuse ja kodaniku vaheline suhtlus muutub lihtsamaks

Euroopa Satelliitnavigatsiooni võistluse Eesti võitja Jana Šubitidze arendab mobiilirakendust, mille eesmärk on lihtsustada ja kiirendada kohaliku omavalitsuse (KOV) ja kodaniku vahelist suhtlust.

Rakenduse idee seisneb selles et kui kodanik märkab probleemi, millest ta soovib KOV-i teavitada siis ta saab teha seda mobiilirakenduse abil koheselt.

„Enamik inimesi kannab endaga kaasas nutitelefoni, millega saab ümbrust pildistada ja iga pildi külge jääb ka pildistamise asukoht ehk GNSS koordinaadid. Lisades lühikirjelduse ja saates selle koos pildiga KOV-ile sõnumina jõuab probleem andmebaasi. Andmebaasist saab KOV info kätte ja saab vastavalt tegutseda,“ võttis võitja kokku oma idee olemuse.

Šubitidze sõnul tuli võit talle suure üllatusena. Auhinnaks saadud 6000 eurot kasutab võitja oma idee edasiarendamiseks, et tulevikus inimesed rakendust kasutada saaksid.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul tundub kosmos ja satelliitnavigatsioon paljudele midagi kauget ja keerulist ning sageli ei mõelda, et tegelikult saab kosmosetehnoloogiaid ning kosmosest pärit andmeid kasutada edukalt ka maapealsete lahenduste jaoks. „Avasime koos Euroopa Kosmoseagentuuri ja Tartu Teaduspargiga selle aasta sügisel kosmose äriinkubaatori, et leida rohkem põnevaid kosmosega seotud ideid ja aidata neid edasi arendada,“ selgitas Goroško.

Kosmoseteemalise ideega inkubaatorisse kandideerimiseks on uus voor avatud järgmise aasta märtsini. Rohkem infot saab SIIT.

Head Uudised GoodNews