1. Avaleht
  2. Arvamusfestival
  3. KOHTU KIRJANIKEGA! Arvamusfestivali Raamatuaed pakub silmast silma kohtumisi kirjanikega
KOHTU KIRJANIKEGA! Arvamusfestivali Raamatuaed pakub silmast silma kohtumisi kirjanikega

KOHTU KIRJANIKEGA! Arvamusfestivali Raamatuaed pakub silmast silma kohtumisi kirjanikega

Marju Lauristin
Tartu Ülikooli õppejõud, sotsiaalteadlane ja kirjanik Marju Lauristin

Arvamusfestivali Raamatuaed pakub kahe päeva jooksul võimalust tutvuda kirjanikega, et anda aimu, kuidas nad mõtlevad, mida arvavad elust ja kirjutamisest, kuidas sünnib raamat ja raamatu kaudu eesti kultuur.

Raamatuaias saab juttu saab teha mitmete eesti kirjanike, luuletajate ja kultuuriinimestega. “On nii elukogenud kirjanikke kui ka mitmete kirjandus- ja kultuuriauhindade võitjaid. Teiste hulgas astuvad üles näiteks tänavuse romaanivõistluse võitnud kirjanik Armin Kõomägi ning oma esimese romaaniga müügiedetabeli tippu jõudnud Lea Dali Lion,” vahendab Arvamusfestivali kodulehekülg Raamatuaia ühe korraldaja Airi Ilisson-Cruzi sõnu.

Raamatuaias toimuvad kirjandusmaailma tahke avavad arutelud, sooloesinemised ning üllatusena ka raamatuesitlused. Muuhulgas arutletakse noorte lugemisharjumuste teemal, seisab Arvamusfestivali kodulehel. Krimi-kirjanduse teemal mõtisklevad raamatublogija ning kirglik krimisõber Jaan Martinson ning Indrek Hargla, juttu tuleb ka romaanidest ja lühijuttudest. Uuritakse, kuidas elab ja kuhu suundub kõrgtasemel ehk nõndanimetatud intelligentne kirjandus. Eesti kangelaste üle arutlevad ajaloohuviline kirjanik Justin Petrone ja Tartu Ülikooli õppejõud, sotsiaalteadlane ja kirjanik Marju Lauristin. Nende vestlust modereerib teleajakirjanik Indrek Treufeldt.

Avalöögi annab arutelu Järvamaa koolide kirjandusõpetajate, raamatukogu töötajate vahel, kes pealtvaatajate kaasabil vaatavad lähemalt noorte lugemisharjumusi: kas interneti võidukäik on noored raamatutest eemaldunud või on see pigem levinud väärtarusaam?

Rahva Raamatu aed sünnib koostöös Paide linnavalitsuse ning mitmete kirjastustega.

Arvamusfestival toimub tänavu kolmandat korda Paide Vallimäel 14.-15. augustini. Festivali programmis on umbes 200 arutelu ning programmi panevad kokku ligi sada erinevat organisatsiooni.

Head Uudised GoodNews