1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOHTUMINE I Väliskomisjoni esimees kohtub Põhjala ja Balti kolleegidega
KOHTUMINE I Väliskomisjoni esimees kohtub Põhjala ja Balti kolleegidega

KOHTUMINE I Väliskomisjoni esimees kohtub Põhjala ja Balti kolleegidega

Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa võõrustab tänasel videokohtumisel Põhja-Balti koostööformaadi (NB8) parlamentide väliskomisjonide esimehi. Arutelu keskmes on COVID-19 mõju ning desinformatsiooni levik.

Eesmaa sõnul vahetatakse tänasel kohtumisel mõtteid hiljutiste poliitiliste arengute ning Euroopa ühtsuse ja turvalisuse üle viiruse leviku kontekstis. „Kriis näitas hästi, kuivõrd oluline on riikide omavaheline koostöö. Euroopa Liidu ühtsus pandi proovile, nüüd aga saame toimunule tagasi vaadata ning proovida kujundada ühtset arusaama edasistest sammudest ja võimalikest julgeolekuohtudest,“ märkis ta.

Väliskomisjoni esimehe sõnul on praeguses kriisiolukorras oluline ära tunda levivat valeinformatsiooni ning teadvustada sellega kaasnevaid ohte. „Segastel aegadel kerkib aina põletavama teemana esile eksitava teabe tahtlik levitamine ja kasutamine. Infooperatsioonide tõkestamisel on paremate tulemusteni jõudmiseks kindlasti oluline ka rahvusparlamentide tasemel praktikate ja õppetundide üle arutlemine ning kogemuste vahetamine,“ rääkis Eesmaa.

Põhja- ja Baltimaade väliskomisjonide esimeeste kaks korda aastas toimuvate kohtumiste eesmärk on arutada regionaalselt ja rahvusvaheliselt olulistel päevakajalistel teemadel. Järgmine NB8 väliskomisjonide esimeeste kohtumine toimub sügisel, korraldajamaa on Island.

Head Uudised GoodNews