1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. KOHTUMINE SIIM KALLASEGA! Keskerakonna fraktsioon kohtus Siim Kallasega
KOHTUMINE SIIM KALLASEGA! Keskerakonna fraktsioon kohtus Siim Kallasega

KOHTUMINE SIIM KALLASEGA! Keskerakonna fraktsioon kohtus Siim Kallasega

Kallas Keskfraktsioonis 3Riigikogu Keskerakonna fraktsioon alustas täna kohtumisi potentsiaalsete presidendikandidaatidega ning esimesena külastas Keskerakonna saadikuid Siim Kallas.

„Keskerakonnal on presidendivalimistes mängida oma väga suur roll ning õige otsuse tegemiseks peame kohtuma võimalikult paljude kandidaatidega. Kohtumine Siim Kallasega kulges väga konstruktiivselt ning käsitletud said mitmed vastuseid nõudvad teemad – jutuks tulid nii Kallase nn luukered kui ka tema nägemus presidendirollist Eestis ja ka eestlaste-venelaste küsimus. Siim Kallas on kahtlemata väga tugeva resümeega poliitik, kellel on oma selge toetajaskond. Arvan, et tema külaskäik oli vajalik ning andis meile selgema ülevaate, mida võiks oodata Siim Kallaselt presidendina,“ ütles fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Kallas keskfraktsioonis

Simson lisas, et järgmise potentsiaalse kandidaadina loodab fraktsioon kohtuda erakonna esimehe Edgar Savisaarega, kes on meedia vahendusel samuti väljendanud huvi presidendikampaanias osavõtmiseks. „Järgmisena kutsume külla Edgar Savisaare ning ma siiralt loodan, et ta aktsepteerib meie kutse ja tuleb tutvustab meile oma ideid ning plaane presidendikampaaniaks.“

Kallas Keskfraktsioonis 2

„Keskerakond on Eesti suurim erakond ning on loogiline, et inimesed ootavad valimistel meie aktiivset osalust. Paraku ei saa rahvas presidenti täna veel otse valida ja seega jääb valik rahvasaadikute või valijameeste õlule. Parlamendis saab valituks vaid kandidaat, keda on valmis toetama nii opositsioon kui ka koalitsioon. Siim Kallasel, oma dogmadest vaba suhtumisega, võib selline võimalus olemas olla. Tänane kohtumine oli väga hea algus kandidaatidega tutvumise teel ning loodan, et ka edasised kokkusaamised kulgevad samasuguses õhkkonnas,“ lõpetas Kadri Simson.

Head Uudised GoodNews