1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kokku tuleb Huvitava Kooli Valgamaa mõttekoda
Kokku tuleb Huvitava Kooli Valgamaa mõttekoda

Kokku tuleb Huvitava Kooli Valgamaa mõttekoda

ValgaTäna toimub Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses Huvitava Kooli Valgamaa mõttekoda, mille korraldajateks on Haridus- ja Teadusministeerium koos Valga Linnavalitsusega. Mõttekojas osalevad koolide õpilaste ja õpetajate, maavalitsuste, omavalitsuste, MTÜ-de, lapsevanemate, hoolekogude esindajad ja teised kutsutud.

Arutletakse ühiselt, milles poolest on Valga ja Valgamaa koolid huvitavad, mida on tarvis ja võimalik koostöös edendada maakonna hariduse sisus ning esitatakse küsimus „kuidas?” – kuidas saab meist igaüks või minu organisatsioon kaasa aidata kodukoha kooli õpetuse ja kasvatuse huvitavamaks muutmisele.

„Koolis toimuv peaks vastama lapsevanemate, õpilaste, õpetajate ja ka kogu kogukonna ootustele. Kool peab noori õpetama tänapäeva maailmas edukalt hakkama saama. Meie õpilaste teadmised, oskused sõltuvad siiski ka sellest kui huvitavat ja mitmekesist kooliharidust me suudame pakkuda. Loodan, et Valgamaa huvitava kooli mõttekoja päev kujuneb tulemuslikuks ja annab uusi häid ideid,” ütles Anneli Rants, Valga Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja.

Huvitav Kool on algatus, mille Haridus- ja Teadusministeerium on ellu kutsunud, et peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele ning muuta Eesti kool huvitavaks õpilasele, õpetajale, lapsevanemale, hariduse toetajatele ja sõpradele.

Huvitav Kooli Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja ning Huvitava Kooli vedaja Pille Libliku sõnul hõlmab projekt nelja väga olulist ja mahukat valdkonda üldhariduses, mis on üksteisega lahutamatult seotud: kogukonna kaasamine, professionaalne õpetaja, optimaalne õppekava ja toetav välishindamine.

Head Uudised GoodNews