1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Kompanii Nii toob Tartusse lavastuse „Pung“
Kompanii Nii toob Tartusse lavastuse „Pung“

Kompanii Nii toob Tartusse lavastuse „Pung“

pung

Renate Keerdi ja Kompanii Nii esimene lavastus „Pung“ sai suvel Naissaarel üles soojendatud ja seda mängitakse novembris jälle Tartus. Kes on näinud Tartu Uue Teatri menukat lavastust „PURE MIND“, teab millest jutt käib, kui räägime Kompanii Nii füüsilisest teatrist.„Pung“ on vähemasti sama särtsuv, kujunditega mängiv, teravmeelne ja vaimukas kui on seda „PURE MIND“.

Renate Keerdi loomingulisele tegutsemismustrile omaselt on tema lavastuste sisututvustused üsnagi napisõnalised, kuna tema sõnul on oluline, et lavastus kõneleks ise enda eest – ka publikuna eelistab ta puhta lehe kogemust.  “Üldisemalt võttes on ilmselt asjakohane kasutada minu lemmikžanrimääratlust „tragikomöödia” – just nii nagu elugi on oma loomult tragikoomiline.“ Renate lavastused ongi segu huumorist, teravmeelsetest kujunditest ja poeesiast.

Nagu ütleb filmimees Andres Maimik lavastuse PUNG kohta: “Renate juba oskab kujundit luua ning nähtusi nihestada, kehasid moonutada ja vaimukusi pritsida, nii et mõnikord on täieline ahhahhaa ja teinekord absoluutne ohhohhoo.”

Etendused Tartu Uues Teatris  6/9/11. november 19:00

Head Uudised GoodNews