1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kontserdisari „Kuulajale“ viib rännakule ümber Läänemere
Kontserdisari „Kuulajale“ viib rännakule ümber Läänemere

Kontserdisari „Kuulajale“ viib rännakule ümber Läänemere

Kontserdisari_Kuulajale_viib rännakule ümber Läänemere13. veebruaril Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis ja 16. veebruaril Tallinnas Mustpeade majas toimuvad kontserdid „Põhjataeva all“ sarjast „Kuulajale“. Kahel õhtul algusega kell 19 saab E STuudio kammerkoori ja kammerkoori A. Le Coq esituses kuulda Läänemere-äärsete rahvaste muusikat.

Eesti Kammerkooride Liidu kontserdisarja 2014. aasta esimesed kontserdid kannavad pealkirja „Põhjataeva all“. Esitusele tulevad soome, norra, rootsi ja läti rahvalaulud ning teosed heliloojatelt, nagu Gjeilo, Grieg, Nystedt, Rautavaara, Saar, Tormis, Uusberg ja Vinter. Kava on kokku pannud kammerkoori A. Le Coq dirigent Eve Paap ja E STuudio kammerkoori dirigent Küllike Joosing.

Kontserdisari „Kuulajale“ esitleb omanäolisi ja mitmekülgse tegevusega Eesti kammerkoore. Veebruarikuu kontsertidel Tartus ja Tallinnas kuuleb Tartus 1999. aastal asutatud kammerkoori A. Le Coq, kes laiemale avalikkusele on tuntud ETV saatest „Laululahing 2009“, ning 2004. aastal Põlvas loodud E STuudio kammerkoori, kes on eri kontsertide raames üles astunud nii Kait Tamra, Olav Ehala, Tõnis Mägi kui ka Võru kammerorkestri ja Vanemuise Sümfooniaorkestriga (dirigent Tarmo Leinatamm).

Kontserdisari „Kuulajale“ jätkub 27. aprillil Tallinnas ja 3. mail Tartus, mil saab kuulata kammernaiskoori Sireen ja kammerkoori Crede.

Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Head Uudised GoodNews