1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Koolikiusamise vastase veebilehe teeb Web Expert
Koolikiusamise vastase veebilehe teeb Web Expert

Koolikiusamise vastase veebilehe teeb Web Expert

hands-1434811-2-mLastekaitse liidu riigihanke veebilehe “Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” loomiseks võitis Web Expert OÜ.

Lastekaitse liidu kommunikatsiooni koordinaator Mart Valner ütles, et tähtajaks laekus hankele kokku kuus pakkumust. Hanke võitis Web Expert OÜ pakkumisega summas 7825 eurot. “Hanke tingimuseks oli madalaim hind ning võitis madalaim hankekriteeriumitele vastanud pakkumus,” selgitas Valner.

Veebileht tellitakse projekti “Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” raames, mida rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna finantsmehhanismi 2009-2014 programmi „Riskilapsed ja -noored“ vahenditest. Projekt viiakse ellu vastavalt lastekaitse liidu ja Eesti Noorsootöö Keskuse lepingule.

Projekti “Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” üldine eesmärk on laste riskikäitumise ennetamine ja riskirühma kuuluvate laste toetamine läbi turvalise õpikeskkonna ning positiivse käitumiskultuuri kujundamise lasteaias ja põhikooli esimeses astmes ehk esimesest kolmanda klassini.

Üks projekti tugesid on interaktiivne veebikeskkond, kus nii lapsevanemad, lapsed, eksperdid ja õpetajad saavad teada projekti eesmärkidest ning võivad tutvuda õppematerjalidega. Samuti peab veebikeskkond toetama mõttemaailma muutumist ja üleüldist kiusamisevastast ning riskikäitumist vähendavat käitumismalli ühiskonnas.

Veebikeskkonnas peab olema kolm erinevat suurt alajaotust lapsele, lapsevanemale ning eksperdile ja õpetajale, tugi videote mängimiseks, võimalus avaldada küljendatud tekstimaterjali, võimalus vaadata veebi nii tahvelarvutis ja telefonis kui ka tõmmata see alla aplikatsioonina. Lisaks peab lahendus olema külastajale kättesaadav eesti, vene ja inglise keeles.

Lisaks peavad veebikeskkonnas olema küsimustike moodul, tootekataloog, mängude moodul, uudiste ja blogi moodul ning ürituste, galerii, vormide ja statistika moodulid.

Head Uudised GoodNews