1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Koolinoorte häkaton Spinner tuleb Jõhvi
Koolinoorte häkaton Spinner tuleb Jõhvi

Koolinoorte häkaton Spinner tuleb Jõhvi

Märtsi viimasel nädalavahetusel toimub Jõhvis programmi Spinner arenduslaager Ida-Viru tehnoloogiahuvilistele koolinoortele. Nädalavahetusega  arendatakse kogenud mentorite juhendamisel ideest toode või teenus, mis rikastab nii noorte kui ka kohalike ettevõtete võimalusi. Häkaton toimub juba teist korda ja sellele on oodatud kõik ettevõtlushuvilised piirkonna noored vanuses 15-19.

“Soovime tutvustada Eesti idufirmademaastikul toimuvat Ida-Virumaa noortele, mis annab ka uusi ideid ja talente Eestile. Esimene Spinneri häkaton näitas, et noortel on palju mõtteid, mida just sellisel üritusel julgelt edasi saaks arendada. Ideaalis võib nädalavahetusega kokku panna nii toimiva äriidee, meeskonna kui ka asutada oma ettevõtte, “ ütles programmi kaasasutaja Jana Pavlenkova.

Arenduslaagri jooksul on noortel võimalus osaleda erinevates töötubades, kus räägitakse teenusedisainist, turundusest ja programmeerimisest ning proovitakse kätt robootikas.

Esimesel õhtul peetakse lapsevanematele seminar “Kuidas olla startupperi vanem?”, et ka nemad oskaks laste ettevõtlushuvi paremini toetada ja mõistaks, miks see oluline on.

„Ettevõtjaks saamise eeldus on ettevõtlikkus, mida on eriti turvaline harjutada juba koolis. Maailma praktika näitab, et koolis ettevõtlusega tegelema hakanutel on kaks korda suurem tõenäosus saada tulevikus ettevõtjaks, samuti on nad üldiselt tööturul aktiivsemad,“ ütles Eesti 2.0 ja noorte arenduslaagri Hüppelaud eestvedaja Ede Schank Tamkivi.

Lisaks temale juhendavad noori kahepäevase programme vältel Startup Estonia juht Maarika Truu, BrandEffecti asutaja Anton Ossipovski, Robotalu eestvedaja ja Eesti Energia projektijuht Mihhail Derbnev, Marina Šutova (Lingvist), Jelizaveta Lebedeva (Bolt) ja mitmed teised.

Head Uudised GoodNews