1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kooliõpilased käisid kodukandi ettevõtetes karjääriretkedel
Kooliõpilased käisid kodukandi ettevõtetes karjääriretkedel

Kooliõpilased käisid kodukandi ettevõtetes karjääriretkedel

kredexPühapäeval lõppes KredExi karjääriretkede nädal, mille käigus külastasid rohkem kui 240 lõpuklasside õpilast üheksas maakonnas oma piirkonna ettevõtteid. Karjääriretkede eesmärk on tutvustada noortele karjäärivõimalusi kodukandis.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul andis ettevõtete külastamine noortele hea võimaluse näha, et nad on pärast õpinguid oma kodukanti tagasi oodatud. “Teeme koostööd paljude kohalike ettevõtetega ja teame, et töökäsi oodatakse kõikjal üle Eesti, mitte ainult pealinna. Tulime ettevõtetele appi ja aitasime viia selle sõnumi noorteni. Loodetavasti aitab see kaasa väiksemate piirkondade elujõulisuse säilitamisele,” rääkis Liiver.

Retke käigus avanes noortel võimalus tutvuda ettevõtete igapäevatööga ja ka ise käed külge lüüa, et tööd järgi proovida. Valgamaal õpilasi vastu võtnud palkmajade tootja AS Ritsu juhi Elari Kivisoo sõnul oli karjääriretke kogemus positiivne nii nende ettevõtte kui ka ettevõtet külastanud noorte jaoks. “Meil tuleb vaeva näha, et selgitada noortele läbi erinevate tegevuste, et tööturg ja eriti meie sektor vajavad noori oskustöölisi ja spetsialiste. Karjääriretkede kaudu saimegi anda omapoolse panuse oma piirkonna noorte silmaringi avardamiseks, sest just need noored on meie tulevikuks. Meid külastanud Valgamaa õpilased on hetkel sellises eas, mil tuleb hakata langetama olulisi otsuseid – seega loodame, et karjääriretk istutas nii mõnegi õpilase mõtteisse seemne, millest idaneb välja soov siduda end tulevikus puitmajasektoriga,” selgitas Kivisoo.

Võrumaal Vastseliina Gümnaasiumi 9. klassi õpilastega kohalikke ettevõtteid külastanud õpetaja Siiri Toomiku sõnul avardab ettevõtete külastamine noorte silmaringi ja aitab neil oma tuleviku osas kaalutletud otsuseid langetada. “Karjääriretke päev oli igati meeldejääv! Nägime ja kuulsime palju uut ning saime aru, et ka kodukohas on olemas tasuvaid töökohti ning et ka Võrumaal on võimalik luua edukaid ettevõtteid. Nii mõnedki meie klassi poisid oleksid kohe meeleldi meie poolt külastatud karjääri tööle läinud,” kirjeldas Toomik retke muljeid.

Sel aastal juba teist korda toimunud karjääriretkede projekti korraldab KredEx. Karjääriretked toimusid 9 Eesti maakonnas: Harjumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Valgamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal, Saaremaal, Põlvamaal ja Võrumaal. Ettevõtete tutvustamise ja karjääriretkede korralduse eest vastustas KredEx. Karjääriretkede läbiviimist rahastas Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.

Head Uudised GoodNews