1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Koolivaheaja tegevused pühendatakse Eesti Vabariigi juubelile
Koolivaheaja tegevused pühendatakse Eesti Vabariigi juubelile

Koolivaheaja tegevused pühendatakse Eesti Vabariigi juubelile

Foto: Shutterstock

Vabariigi juubelinädalal algav koolivaheaeg pakub võimalust kõigil pealinna lastel ja noortel tähistada Eesti 100. sünnipäeva vahvate ja põnevate tegevustega. Üritusterohke programm, kus arendavaid ja lõbusaid ettevõtmisi on korraldamas nii Tallinna huvikoolid, noortekeskused, muuseumid kui ka raamatukogud, saab alguse Eesti sünnipäeval, 24. veebruaril ning üritused vältavad kuni 4. märtsini.

Tallinna raamatukogud kutsuvad lapsi ja noori Eesti sünnipäeva tähistama ja osa saab võtta nii Eesti Vabariigi 100. juubelile pühendatud meisterdamistest kui ka joonistamisvõistlustest, kus iga laps saab teha oma kingi Eestile. Mängitakse ka Eesti-teemalisi lauamänge, peetakse viktoriine ning nuputamisvõistlusi. Lisaks korraldatakse üks vahva müsteerium „Eesti 100“, kus uuritakse, mis toimus Eestis paar päeva enne iseseisvuse väljakuulutamist ja kas kuulus iseseisvusmanifest ikka jõudis õigesse kohta. Tallinna raamatukogude koolivaheaja üritused leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Ka noortekeskustes saab koolivaheajal osaleda üritustes, mis pühendatud muuhulgas ka vabariigi juubelile. Nii saab Kristiine noortekeskuses luua Eesti ajajoont ning täiendada seda tähtsate sündmustega Eesti ajaloost, mängida Eesti-teemalist mälumängu ja saada teada põnevaid fakte Eestimaast. Lisaks saab endale mälestuseks meisterdada Eesti lipu trikoloori värvides suveniire. Kristiine noortekeskuse koolivaheaja programmiga saab tutvuda noortekeskuse veebilehel.

Lisaks noortekeskustele on koolivaheajal vahvaid tegevusi toimumas ka mujal. Ka Tallinna muuseumid kutsuvad osalema Eesti 100. juubelile pühendatud üritustes. Nii saab Kumu kunstimuuseumis rännata mööda maalitud Eestimaad. Uurides erinevaid kunstiteoseid, arutatakse kunstimuuseumis üheskoos, mis on Eestis aja jooksul muutunud nii maastikes kui ka inimeste eluoludes. Loovtööna valmib Kumu koolivaheajaprogrammis ka vahva maastikuvaade. Väiksemad muuseumikülastajad saavad osaleda aga Kalamaja lastemuuseumis Miiamilla Eesti-teemalistes lauamängude töötubades. Lisaks Eesti Vabariigi juubelisündmustele on muuseumides tulemas ka muid põnevaid tegevusi nii väiksematele kui ka suurematele.

Lapsed on koolivaheajal oodatud ka lõbusatesse linnalaagritesse. Nii alustavad 26. veebruarist mitmed põnevate teemadega laagrid: näiteks saab osa võtta kunsti-, tennise-, robootika-, matka- ja fotolaagritest.

Kogu koolivaheaja üritusteprogrammi leiab Tallinna noorteinfo veebilehelelt, kus põnevaid tegevusi jagub igas vanuses lastele ja noortele.
Koolivaheaja infot koondab ja vahendab Tallinna spordi- ja noorsooamet.

Head Uudised GoodNews