1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Koolivaheaja üritusi korraldavad noortekeskused, muuseumid ja huvikoolid
Koolivaheaja üritusi korraldavad noortekeskused, muuseumid ja huvikoolid

Koolivaheaja üritusi korraldavad noortekeskused, muuseumid ja huvikoolid

Koolivaheaja üritused algavad juba enne vabariigi aastapäeva, 23. veebruaril ja vältavad 3. märtsini.

Tallinna raamatukogud ootavad raamatusõpru külla juba 23. veebruarist. Kavas on ringitegevused mudilastele, meisterdamistunnid, lauamänguõhtud ning eesti- ja lastekirjanduse teemalised nuputamismängud ja viktoriinid, samuti keelekursused, lugemisklubi ja robootikaringid suurematele koolinoortele. Keelehuvilised saavad algust teha näiteks hiina keele õppimisega või proovida kätt robotite programmeerimises.

Tallinna noortekeskused alustavad vaheaja üritustega 25. veebruarist. Korraldatakse nii linnalaagreid, töötubasid, vestlusõhtuid kui ka muud põnevat. Nii näiteks on Valdeku noortekeskus koolivaheaja nädala pühendanud erinevate erialade tutvustamisele. Kristiine noortekeskuse koolivaheajaüritused on saanud inspiratsiooni kosmosetemaatikast: meisterdatakse helendavaid tähti, uuritakse taevatähtkujusid ja vaadatakse kosmosefilme.

Pealinna muuseumid ootavad koolivaheajal põnevatesse linnalaagritesse. Teletorn ja filmimuuseum korraldavad vahva öölaagri „Päev filmis, öö tornis“. Kahel laagripäeval saavad väikesed filmisõbrad tutvuda filmitegemise algtõdedega ja proovida ise kätt. Linnamuuseumi linnalaager „Vanalinna vennaskond loomariigis: lõvid, draakonid ja elevandid“ läheb külla loomariiki. Üheskoos otsitakse vanalinnast üles kõik imetabased loomad ning osaletakse mängu- ja töötubades, kus avastatakse nii muuseume kui ka linnaruumi.

Linnalaagreid korraldavad lisaks huvikoolid ja spordiklubid. Nii ei puudu ühe korraliku suusavaheaja kavast üks lumine spordilaager. Spordiklubi Nordi lumises linnalaagris saab suusatada, uisutada, kelgutada, mängida korvpalli, proovida džuudot, mängida lõbusaid sportmänge ja teha muud sportlikku.

Head Uudised GoodNews