1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Koorijuht Hirvo Surva tänuüritusel: “Kui igaüks annab oma killu, sünnib mosaiik”
Koorijuht Hirvo Surva tänuüritusel: “Kui igaüks annab oma killu, sünnib mosaiik”

Koorijuht Hirvo Surva tänuüritusel: “Kui igaüks annab oma killu, sünnib mosaiik”

Üleeestilise laulu-ja tantsupeole panustanud jõgevamaalased koos koorijuht Hirvo Surva ja maavanem Viktor Svjatõševiga Foto: Anatoli Makarevitš  (Vooremaa )
Üleeestilise laulu-ja tantsupeole panustanud jõgevamaalased koos koorijuht Hirvo Surva ja maavanem Viktor Svjatõševiga
Foto: Anatoli Makarevitš (Vooremaa )

Möödunud reedel korraldas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev Jõgeva kultuurikeskuses tunnustusürituse kultuurivaldkondade eestvedajatele ja tugijõudude esindajatele, kes andsid silmapaistva panuse jõgevamaalaste osalemiseks suvel toimunud XVI Laulu- ja IXI Tanstupeole “Aja Puudutus. Puudutuse Aeg” ja sündmuse terviklikule kordaminekule.

Maavanem Viktor Svjatõšev märkis, et Jõgevamaa kultuuritegijatele üle-eestilisele laulu-ja tanstupeole tee kindlustajad ning väärika ja särava osalemise tagajad on tunnustuse auga välja teeninud. Tänuüritusele kutsutud said tunnustuskirjad ja kingituseks raamatu “Rahvarõivad Vooremaa veerelt”. Väärtustatud said koorilaulu, puhkpillimuusika, rahvantsu ja -muusika edendamisega seotud isikud, peotule Tallinnasse toimetamise korraldustoimkond, rongkäigu korraldajad, turvalisuse tagajad, arstiabi andvad meedikud ja Punase Risti vabatahtlikud.

“Eesti kultuurielu suursündmus sai teoks tänu paljude inimeste jõupingutustele ja püüdlustele. Kui igaüks annab oma killu, saabki kokku mosaiik ja sünnivad imed. Laulu-ja tanstupidu on Eestimaa rahva ühine ettevõtmine,” ütles laulupeo kunstiline juht ja koorijuht Hirvo Surva, kes tunnustamiskoosviibimisel tänukõne pidas. “Kui püüda välja tuua konkreetseid dirigente, siis muusikaelu Jõgeval viib mu mõtted esimesena Maret Ojale ja Põltsamaal Meeli Nõmmele, kes on mõlemad paikaajaliste kogemustega ja pühendunud koorilaulu edendajad,” lisas maestro. Jõgevamaalaste mitmekülgset rolli suurpeo kordaminekul tõstsid esile ka Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juht Aet Maatee ja tantsutoimetaja Vaike Rajaste.

Põltsamaa muusikategelastest jagasid muljeid suvisest laulupeost Põltsamaa Linnaorkestri dirigent ja ühendorkestri dirigent Urmas Mägi ja Põltsamaa Ühisgümnaasiumi poistekoori ja mudilaskoori juhendav Meeli Nõmme.

“Märkamine ja tänamine teeb alati head meelt. Kõige suuremat rõõmu tunneb koorijuht aga esinemisest, õnnelikest ja särasilmsetest lauljatest,” ütles EELK Põltsamaa Niguliste Koguduse segakoori dirigent Reet Sester. “Laulu- ja tantsupeol tuli üsna paljudele inimestele abiks olla esmaabi andmisel ja tervise turgutamisel,” rääkisid Punase Risti vabatahtlikena peol tegutsenud Pille Kaarepere ja Margit Veike.

“Tänuüritus annab kultuurirahvale energiat edasiminekuks ja uuteks sündmusteks valmistumiseks,” ütles Tallinna laulukaare alla Kamari haridusseltsi naiskoori viinud Põltsamaa kultuurielu kauaaegne eestvedaja Irja Targama, kes juba mõned kuud töötab Harjumaal paikneva Hüüri Mõisa kultuurijuhina.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews