1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOS KOROONAST ÜLE I Abilinnapea Belobrovtsev: Tallinna koolid on koroonaks valmis
KOOS KOROONAST ÜLE I Abilinnapea Belobrovtsev: Tallinna koolid on koroonaks valmis

KOOS KOROONAST ÜLE I Abilinnapea Belobrovtsev: Tallinna koolid on koroonaks valmis

Tallinna koolid rakendavad ennetusmeetmeid kasvava koroonaohu tõkestamiseks ja on valmis vajaduspõhiseks klassi kaupa rakendatavaks distantsõppeks.

„Ühes Tallinna koolis on klass lapse koroonasse haigestumise tõttu distantsõppele saadetud, kuid mitte terve kool nagu juhtus kevadel. Need ongi olukorrad, mille jaoks on Tallinn ettevalmistusi teinud ja mille tõttu ennetusmeemetid rakendatakse. Ühtegi Tallinna kooli ennetavalt distantsõppele ei saadeta, koolidel on võimalus oma õpilaste ja õpetajate vajadusi arvestades asjakohaseid ennetusmeetmeid rakendada ning on ette valmistanud stsenaariumid, kui õpilaste või õpetajate hulgas tuleb haigusjuhtumeid,“ ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Belobrovtsevi sõnul lahendati kevadel iga olukorda üksikjuhtumina, siis nüüd on koolid võimalikud stsenaariumid läbi arutanud ja kooliperel on juba ette teada, kuidas erinevates olukordades käitutakse. „Lastevanematel ega ka lastevanemate liidul ei ole vaja muretseda, sest koolid on koroonajuhtumiteks valmis, kuid lapsi ilma põhjuseta distantsõppele saata ei ole kavas,“ täpsustas abilinnapea.

Tallinna Haridusamet on teinud koolidega koostöös ettevalmistusi, et COVID-19 levikut võimalikult tõhusalt tõkestada. Valmisoleku juurde kuulub haigustunnustega kooli jõudnud laste tuvastamine, selle jaoks termokaamerate soetamine ja vajaliku isoleerimisruumi ettevalmistamine. Õpilaste füüsiliste kontaktide vähendamiseks on koolid valmistunud paindlikuks õppetöö korralduseks: võimalusel eraldi ustest sisenemine, hajutatud koolipäeva algus, vahetunnid ja söömine ning õuesõppe võimaluste kasutamine. Koolid korraldavad õppetööd võimalusel koduklassi põhiselt, osalist distantsõpet rakendatavad koolid selle vajadust kaaludes teise ja kolmanda kooliastme ning gümnaasiumi õpilastele. Õpetajad, eelkõige need, kes kuuluvad riskirühma, kasutavad kontakttundide andmisel isikukaitsevahenditena visiire. Koolides toimub tõhusam koristamine ja puutepindade desinfitseerimine.

Tallinna linnavalitsus otsustas eile, et linnasüsteem võtab järk-järgult kasutusele ennetusmeetmed. See tähendab muuhulgas isikukaitsevahendite kasutamist, siseruumis hajutamise põhimõtte rakendamist, distantsi hoidmist, tööruumide tõhusamat koristust, töökohtumiste ja koolituste veebipõhiseks viimist ja võimalusel töötajate kaugtööle suunamist.

Head Uudised GoodNews