1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOS ON KERGEM I Sisekaitseakadeemia kadetid ja töötajad pakuvad riigile kriisi ajal tuge
KOOS ON KERGEM I Sisekaitseakadeemia kadetid ja töötajad pakuvad riigile kriisi ajal tuge

KOOS ON KERGEM I Sisekaitseakadeemia kadetid ja töötajad pakuvad riigile kriisi ajal tuge

Suur hulk Sisekaitseakadeemia kadettidest ja töötajatest on kaasatud eriolukorra korraldamisele ja toetamisele.

Sisekaitseakadeemia Päästekolledži ning Politsei- ja Piirivalvekolledži kadetid on asunud abistama kolleege erinevates jõustruktuurides. Päästekolledži päästekorralduse eriala kadetid olid esimesed, kes ametiabi taotlusega Häirekeskusesse appi läksid. Esmalt olid õppurid vastu võtmas infotelefoni 1247 kõnesid, kuid edasi suunati osa kadette ka hädaabitelefoni 112 kõnedele vastama. Ka Sisekaitseakadeemia töötajad on end vabatahtlikuna üles andnud infotelefoni 1247 operaatoritena. Kokku on end vabatahtlikuks registreerinud 24 töötajat. Sisekaitseakadeemia justiitskolledži kolm õppejõudu käivad kord nädalas abiks Tallinna Vanglas ja on seal vangivalvuritel abiks.

Politsei- ja piirivalvekolledži teise ja kolmanda kursuse kadetid suunduvad 3. aprillist politseiasutustele appi. Kohe asuvad tööle 47 kolmanda kursuse õppurit ning järgmistel päevadel lisandub veel 44 õppurit teiselt kursuselt.

Sisekaitseakadeemial on valmidus olla riigile abiks nii nõu kui jõuga. Akadeemial on lisaks professionaalsetele kadettidele, pakkuda ka ekspertide abi kriisireguleerimise- ja planeerimise vallas. Sisekaitseakadeemia droonikeskusel on oskusteave ja valmidus droonide kasutamiseks.

Siseministeeriumi haldusalas tegutsev Sisekaitseakadeemia on unikaalne terves maailmas, sest kogu riigi siseturvalisusega seotud õpe on koondatud ühte organisatsiooni. Akadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette sisejulgeolekuvaldkonna spetsialiste. Lisaks korraldatakse Sisekaitseakadeemias täiendusõpet ning osa saab võtta erialasest teadus-, arendus- ja innovatsioonitegevusest. Erialase ettevalmistuse saab pääste-, finants-, justiits- ning politsei- ja piirivalvekolledžist, magistriharidust pakub sisejulgeoleku instituut. Sisekaitseakadeemia visioon on kujuneda aastaks 2025 Euroopa parimaks siseturvalisuse õppe- ja teaduskeskuseks.

Head Uudised GoodNews