1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOS ON KERGEM I Välisministeerium kaasab rahvusvahelise humanitaarabi osutamisse ka Eesti ettevõtteid
KOOS ON KERGEM I Välisministeerium kaasab rahvusvahelise humanitaarabi osutamisse ka Eesti ettevõtteid

KOOS ON KERGEM I Välisministeerium kaasab rahvusvahelise humanitaarabi osutamisse ka Eesti ettevõtteid

Välisministeerium toetab humanitaarabiga Ukrainat, Gruusiat, Montenegrot ja Põhja-Makedooniat vastavalt nende riikide abipalvetele. Abi on mõeldud COVID-19 levikust põhjustatud tagajärgede leevendamiseks ning riikide vajadustele vastamiseks kaasab välisministeerium humanitaarabi osutamiseks Eesti ettevõtete toodangut.

Koostöös MTÜ-ga Kriisieksperdid saadetakse ligi 70 000 euro väärtuses desinfitseerimisvahendeid ning voodipesu, tekke ja madratseid. Tegemist on väljapaistva humanitaarabi projektiga, sest rahvusvaheline pandeemia, piiratud transpordivõimalused ning eriolukorra nõuded raskendavad tellimuste täitmist ning saadetiste kohale jõudmist. Esimene osa humanitaarabi saadetisest läks teele 15. mai õhtul Ukrainasse.

Välisminister Urmas Reinsalu ütles, et välisministeerium on kaasanud projekti ka kohalikke ettevõtteid. „Esmane eesmärk on loomulikult täita abi paluvate riikide vajadusi, kuid kuna soovime toetada Eesti ettevõtteid nende eksporditegevustes ka praegustes keerulistes oludes, siis oleme kaasanud selles projektis Eestis valmistatud toodangut humanitaarabi osutamisse,“ rääkis Reinsalu.

Humanitaarabi saadetis koosneb ettevõtete Nordic Group OÜ, ESTKO AS ja Interchemie Werken de Adelaar Eesti AS desinfitseerimisvahenditest ning ettevõtete Teaspon ja Wendre toodetud voodipesust, tekkidest ja madratsitest.

Pärnumaal asuva aga rahvusvaheliselt tegutseva Wendre ASi tegevdirektor Deniss Kristenseni sõnul on neil hea meel olla kaasatud humanitaarabi osutamisse. „Praegune olukord mõjutab kõiki riike maailmas ja Wendrel on siinkohal võimalus anda oma panus, varustades seda humanitaarabi projekti vajalike toodetega,“ ütles Kristensen.

Eesti ettevõtete toodangu ostmine humanitaarabi osutamiseks on välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi ning äridiplomaatia büroode ühine initsiatiiv, et vastata abivajavate riikide vajadustele ning samas toetada ka kohalikke ettevõtteid praegustes oludes. MTÜ Kriisieksperdid on kogenud välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi tegevuste partner rahvusvahelistes projektides.

Head Uudised GoodNews