1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kopli Ametikooli õpilane võistleb Euroopas
Kopli Ametikooli õpilane võistleb Euroopas

Kopli Ametikooli õpilane võistleb Euroopas

Täna algavad Ungaris Budapestis Euroopa noorte kutsemeistrivõistlused EuroSkills 2018, kus 40 võistlusalal osaleb ligi 600 noort 28 riigist üle Euroopa. Eestit esindab 11 võistlusalal 14 noort meistrit.

Eesti esindusvõistkond selgitati välja kutsemeistrivõistluste Noor Meister käigus, kus võttis mõõtu üle 300 kutseõppuri 31 võistlusalal. Parimate väljaselgitamisel hindasid kohtunikud võistlejate kiirust, täpsust ning omandatud teadmiste ja oskuste rakendamist.

Tallinna Kopli Ametikooli siseviimistluse eriala õppur Riko Lorberg kirjeldab eelseisvat võistlusülesannet nii:“ Praegu on teada, et hakkama tuleb saada Budapesti vapi joonistamisega oma käega seinale, sellele järgneb tapeetimine, pahteldamine, ukse värvimine ja värvide harmoonia segamine. Punkte antakse meisterlikkuse ja tööde puhtuse eest“. Suurt rolli mängib ka tööde teostamise kiirus. Riko on vaba teema kavandiks valinud võistlusele Eestimaise merepildi, mis on samas lihtne, kiire ja efektne.

Tallinna Kopli Ametikooli direktor Kaspar Kaugija: „Koolile tähendab see eelkõige õppetöö kõrget kvaliteedinäitajat, et just meie kooli õpilane valiti Eestit esindama niisugusel tähtsal võistlusel. See võistlus annab koolile võimaluse ennast tutvustada laias maailmas kui edukat ja innovaatilist kutsekooli, millest kasvavad töökad ja tublide oskustega meistrid“.

Tallinna Kopli Ametikooli hinnatud kutseõpetaja Tatjana Zamkovaja on eelnevalt olnud kolm aastat Riko erialaõpetaja. EuroSkills 2018 võistluseks valmistab Rikot ette SA Innove poolt määratud juhendaja Terje Jaksen, kaasjuhendajaks on Tatjana Zamkovaja.

Kopli ametikool annab eluks vajalikke oskusi ja ootab õppureid avaldusi sisse andma!

Head Uudised GoodNews