1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kopli lasteaed tähistas 100. aastapäeva
Kopli lasteaed tähistas 100. aastapäeva

Kopli lasteaed tähistas 100. aastapäeva

Põhja-Tallinna linnaosas asuv Kopli lasteaed tähistas 100. sünnipäeva. Suurt juubelit tähistati Salme kultuurikeskuses toimunud kontsert-etendusega. Olulisi tähtpäevi on koguni kaks: lasteaed sai 100-aastaseks ja lasteaiahoone 90-aastaseks.

„Tuhat tänu kõigile, kes sünnipäeva oma heade soovide, piltide, luuletuste, kingituste ja lauludega nii toredaks ja meeldejäävaks muutsid. Tänan kõiki asutusi, kes ulatasid oma abikäe Kopli lasteaia 100. aastapäeva õnnestumisele,“ ütles Kopli lasteaeda direktor Marika Ärmpalu.

„Kopli lasteaia ajalugu on ühtlasi meie linnaosa, linna ja kogu riigi ajalugu. Oma uhke õueala, ajaloolise hoone ja kunstilembusega on Kopli lasteaed justkui Põhja-Tallinna kogukondliku vaimu kehastuseks. Põhja-Tallinna valitsuse nimel soovin palju õnne kogu lasteaia perele,” sõnas Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Tallinna vanim lasteaed asutati 1918. aastal ja linnavalitsuse eestvedamisel sai lasteaed 1928. aastal endale uue hoone, mis oli esimene selletaoline spetsiaalselt lastele mõeldud ehitis Eesti Vabariigis. Hoone on projekteeritud lapsesõbralikult, mistõttu ka tänasel päeval tunnevad lapsed ennast majas hästi. 2005. aastal hoone renoveeriti ja lasteaed sai oma endisaegse ilme tagasi.

Kopli Lasteaia rajamisega sai alguse alushariduse andmine Tallinnas. Seoses sellega tähistati sel aastal linnas alushariduse andmise 100. aastapäeva.

Head Uudised GoodNews