1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Korea külalisõppejõud paneb TÜ-s aluse korea keele ja kultuuri põhjalikule õpetamisele
Korea külalisõppejõud paneb TÜ-s aluse korea keele ja kultuuri põhjalikule õpetamisele

Korea külalisõppejõud paneb TÜ-s aluse korea keele ja kultuuri põhjalikule õpetamisele

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

2014. aasta kevadsemestril saavad TÜ tudengid süvendatult ülikoolis õppida korea keelt ja kultuuri. Filosoofiateaduskonna kultuuriteaduste ja kunstide instituudi juures tööle asunud Lõuna-Koreast pärit külalisõppejõud Hyun Jung Shin annab kahte ainekursust: sissejuhatus korea kultuuri ja korea keel algajatele.

Filoloogiharidusega Hyun Jung Shin tuli Tartusse Yonsei ülikooli korea keele instituudist, kus ta alates 2006. aastast õpetas korea keelt välismaalastele. Tartu ülikooli saabus ta õpetama Lõuna-Korea Korea uuringute akadeemia programmi „Korea uuringute alase hariduse edendamiseks väljaspool Koread“ raames.

Taotluse õppejõu saatmiseks ja tema töötamise rahastamiseks Tartu ülikoolis 2014. aastal tegi filosoofiateaduskond orientalistika keskuse algatusel. „Konkreetse taotluse tegemiseks andis tõuke 2012. aasta sügisel Tartus toimunud Korea-Balti sümpoosium, kus TÜ ja Korea esindajad väljendasid oma huvi ja valmisolekut Korea õpet ja uuringuid TÜ-s edendada. Oma osa oli ka läinud aastal TÜ-s doktorikraadi omandanud esto- ja baltofiilil Jinseok Seo’l, kes soovitas just Korea uuringute akadeemia projekti ning tegi Koreas ka lobitööd,“ rääkis TÜ sinoloogia vanemteadur Märt Läänemets orientalistika keskusest.

Hyun Jung Shin on bakalaureuseõppes õppinud tšehhi ja slovaki keelt ning neil maadel end ka täiendanud. Sealt ka tema huvi Ida-Euroopa vastu. Tema enda sõnutsi otsis ta juba mõnda aega võimalust Ida-Euroopasse korea keelt ja kultuuri õpetama tulla, millest tulenevalt ei olnud Korea uuringute akadeemia pakkumist nähes raske otsust langetada.

Puhta õhu ja rahuliku elutempoga Tartu ütleb ta olevat elamiseks ja töötamiseks väga hea paik. „Siinse akadeemilise keskkonna, kolleegide ja üliõpilastega kohanemine võtab muidugi mõnevõrra aega, aga esimesed muljed on igati positiivsed,“ rääkis Hyun Jung Shin.

Head Uudised GoodNews