1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOROONAJÄRGNE MAAILM I Konverents „Teistmoodi tulevik“ keskendub Eesti kohale koroonajärgses maailmas
KOROONAJÄRGNE MAAILM I Konverents „Teistmoodi tulevik“ keskendub Eesti kohale koroonajärgses maailmas

KOROONAJÄRGNE MAAILM I Konverents „Teistmoodi tulevik“ keskendub Eesti kohale koroonajärgses maailmas

30. septembril toimuv Arenguseire Keskuse konverents „Teistmoodi tulevik“ keskendub tänavu jõuvahekordade muutumisele maailmas ja Eesti positsioonile erinevate stsenaariumide puhul.

„Maailmakord on juba mõnda aega olnud muutumises ning praegu pole kaugeltki selge, millised on tulevikus tooniandvad väärtused ja arusaamad või kuidas muudab globaalseid jõujooni tehnoloogiline areng,“ ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. „Kindlasti on koroonaviirus kaarte veel enam segi paisanud. Seetõttu on Eestile oluline enda jaoks mõtestada, kuidas võivad muutuvad üleilmsed olud meie käekäiku mõjutada.“

Konverentsil käsitletakse globaalsete jõuvahekordade muutumist tuginedes Soomes (Nordic West Office) ja Eestis (Arenguseire Keskus) loodud stsenaariumidele. Kõne alla tulevad ka demokraatia tulevik, kaubandussõjad, tehisintellekt ja energiapööre, samuti tutvustatakse Arenguseire Keskuses valmivaid rahvusvahelise merekaubanduse ja Eesti kui lipuriigi arengustsenaariume aastani 2040.

Konverents „Teistmoodi tulevik“ toimub 30. septembril Riigikogu konverentsisaalis, sellel osalemine on tasuta. Konverentsile registreeruda saab siin.

Arenguseire Keskus on ühiskonna ja majanduse pikaajalisi arenguid analüüsiv mõttekoda Riigikogu Kantselei juures. Keskus viib läbi uurimisprojekte Eesti ühiskonna pikaajaliste arengute analüüsimiseks, uute trendide ja arengusuundade avastamiseks.

Arenguseire Keskuse uurimissuunad ja valminud uuringud leiab siit.

Head Uudised GoodNews