1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Korteriühistute liidu juht sai Euroopa elamuorganisatsiooni juhatusse
Korteriühistute liidu juht sai Euroopa elamuorganisatsiooni juhatusse

Korteriühistute liidu juht sai Euroopa elamuorganisatsiooni juhatusse

Andres Jaadla  Eesti Korteriühistute Liit
Andres Jaadla
Eesti Korteriühistute Liit

Eesti Korteriühistute Liidu (EKL) juht Andres Jaadla valiti Euroopa suurima elamuorganisatsiooni CECODHAS Housing Europe’i juhatusse, kus ta on ainuke juhatuse liige Euroopa uutest liikmesriikidest.

Endise 21-liikmelise juhtkomitee asemel valiti üheksaliikmeline juhatus, mille liikmed läbisid tiheda konkurentsisõela. Euroopa Elamuvaldkonna Organisatsioonide Ühenduse CECODHAS Housing Europe’i üldkoosolekul kinnitati organisatsiooni uus põhikiri ja valiti uutel alustel organisatsiooni juhatus.

Jaadla sõnul on see suur tunnustus kogu Eesti korteriühistuliikumisele ja Eesti korteriühistutele. “Läbi juhatuse liikme positsiooni saame otse kõige kiiremat informatsiooni Euroopas toimuvatest muutustest ning meil on võimalik ka protsesse olulisel määral mõjutada,” rääkis Jaadla.

CECODHAS Housing Europe on Euroopa elamuorganisatsioone ühendav ning esindav katusorganisatsioon. 42 liikmesorganisatsiooni vahendusel 19-st Euroopa Liidu liikmesriigist esindab CECODHAS enam kui 25 miljonit leibkonda üle Euroopa Liidu.

Organisatsiooni liikmed töötavad ühiselt selle nimel, et võimaldada kogu Euroopas kõigile juurdepääs korralikule ja taskukohasele eluasemele sotsiaalselt, majanduslikult ja keskkonnaalaselt jätkusuutlikus kogukonnas.

CECODHAS Housing Europe initsitaiivil korraldatakse Euroopa eluasemevaldkonna ministrite tippkohtumisi ja teisi Euroopa eluasemepoliitikat mõjutavaid tippsündmusi. EKL ja CECODHAS Housing Europe koostöös toimub järgmine rahvusvaheline suurkonverents – Baltic Housing Converents aprillis 2015 Tallinnas.

2014 on Euroopa eluasemevaldkonna jaoks oluline aasta – tänavu algatatud protsessid ja vastuvõetud otsused hakkavad mõjutama lähiaastatel ka Eesti korteriühistute tegevust.

Head Uudised GoodNews