1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KredEx viib gümnasistid tuleviku tööandjatega kohtuma
KredEx viib gümnasistid tuleviku tööandjatega kohtuma

KredEx viib gümnasistid tuleviku tööandjatega kohtuma

Tänasest saavad gümnaasiumi õpilased kandideerida KredExi Karjääriretkedele, mis toimuvad tänavu neljandat korda. Innustamaks noori ettevõtlikkusele ja hõlbustamaks nende karjäärivalikuid viib KredEx 9.- 12. klasside õpilased kaheksas maakonnas kokku kodukandi tööandjatega.
KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver sõnul on seni ligi 700 noort kaasanud algatuse eesmärk tutvustada kooliõpilastele nende kodupiirkonna tööandjaid, et näidata karjäärivõimalusi ja viise, kuidas saab panustada oma kodukandi arengusse pärast õpingute lõppu. “Erinevate ametitega tutvumine aitab noortel paremini tulevikuga seotud valikuid teha. Tänavu ootame projektis kaasa lööma 250 noort kaheksast maakonnast,” selgitas Liiver ning lisas, et ka tööandjate poolne huvi on programmi osas aasta-aastalt kasvanud. “Täna saavad kõik edukad tööandjad aru, et ennast tuleb juba väga varakult noortele tutvustada,” viitas Liiver.
Karjääriretkede raames avaneb õpilastele võimalus tutvuda ühe päeva jooksul oma kodumaakonna kolme ettevõttega. Nii mõneski ettevõtetes tekib noortel võimalus ka ise tööd järgi proovida ja käed külge panna.
Et kõigil klassidel oleksid võrdsed võimalused Karjääriretkedel osalemiseks, viib KredEx läbi konkursi, mille raames oodatakse hiljemalt31. oktoobril  9.-12. klasside motivatsioonikirja või – videot aadressile ekskursioon@kredex.ee.  KredEx julgustab noori just uut video võimalust kasutama. Video tuleb üles laadida kas oma kooli Facebooki või Youtube’i ning seejärel saata  link eelnimetatud aadressile.
Kõigi laekunud soovide seast valitakse 6. novembriks välja klassid, kes tänavu ekskursioonidel osalevad.
Head Uudised GoodNews