1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KRIISI ÕPPETUNNID I Balti Assamblee komisjoni kohtumise fookuses on kriisi õppetunnid
KRIISI ÕPPETUNNID I Balti Assamblee komisjoni kohtumise fookuses on kriisi õppetunnid

KRIISI ÕPPETUNNID I Balti Assamblee komisjoni kohtumise fookuses on kriisi õppetunnid

Balti Assamblee Eesti delegatsiooni liikmed osalevad täna assamblee heaolukomisjoni videokohtumisel, et arutada koroonaviirusest põhjustatud kriisist väljumise strateegiat ja võimalikke tulevikustsenaariume.

Balti Assamblee heaolukomisjoni esimees Urmas Espenberg ütles, et videokohtumisel Balti riikide kolleegide ja sotsiaalministritega heidetakse pilk lisaks tulevikustsenaariumitele ka äsja toimunule ning antakse ülevaade tervishoiuasutuste kriisivalmidusest koroona-kriisi alguses ja meetmetest kriisiga võitlemisel. „Selge, et nii suuremahuliseks kriisiks päris valmis ei olnud meist keegi ja seda vaatamata käegakatsutavatele ohu märkidele. Oma rolli mängis siin ka mõningane Hiinapoolne infosulg ja WHO tegevusetus. Võimalike tulevaste kriisidega heaks ja kiireks toimetulemiseks tuleb astutud samme ja kogemusi jagada oma kolleegidega, et vigadest õppida. Eriti, kui vigade hinnaks on inimelud,“ rääkis Espenberg.

Heaolukomisjoni liige Helmen Kütt lisas, et kohtumisel vaadeldakse ka kriisi õppetunde sotsiaalse kriisi valguses ja tööhõive aspektist. „Keskendume inimeste toimetuleku tagamisele läbi erinevate meetmete ja vahetame informatsiooni naaberriikide headest praktikatest. Paljud kaotasid kriisi tõttu töö ja kardetavasti ootab see veel paljusid ees, kuna koondamised ja ka ettevõtete sulgemised ei ole veel kaugeltki läbi. Ehkki nakatumiste arv on pea miinimumi kukkunud, ei tähenda see sugugi, et võime teema lõpetatuks lugeda, sest pärast tervisekriisi on tulemas nii sotsiaal– kui ka majanduskriis,“ sõnas Kütt.

Balti Assamblee on kolme Balti riigi parlamendi konsultatiivne koostööorganisatsioon, mis arutab vastastikust huvi pakkuvaid küsimusi. Eestit esindab assamblees 12-liikmeline Riigikogu delegatsioon. Eesti on tänavu eesistujariik nii Balti Assamblees kui ka Balti Ministrite Nõukogus.

Head Uudised GoodNews