1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. KRIMINAALNE! Mustpeade majas esietendub „Viimane mustpea“
KRIMINAALNE! Mustpeade majas esietendub „Viimane mustpea“

KRIMINAALNE! Mustpeade majas esietendub „Viimane mustpea“

Viimane mustpeaMustpeade maja pühaku Mauritiuse päeva puhul esietendub 1. oktoobril Tallinna Filharmoonia tellimusel kirjutatud kriminaaldraama „Viimane mustpea“. Tegemist on osalusdraamaga, kus näitlejad mängivad publiku keskel, mitte kaugel lava peal. Publik saab tunda end osana etendusest ja olla tegevuse keskpunktis, kuigi midagi otseselt ise tegema ei pea. Kohapeal on ka keskaegsete kostüümide laenutus, etendus toimub Mustpeade maja erinevates saalides.

Esitavad Tanel Saar, Meelis Põdersoo, Katariina Ratasepp (VAT-teater), Martin Kõiv ja  keskaja muusika ansambel Rondellus: Maria Staak (laul, rataslüüra), Anna-Liisa Eller (torupill, plokkflööt, psalteerium), Johanna-Mari Jaama (fiidel), Robert Staak (lauto, löökpillid) ja tantsijad.

Etendus kestab veidi üle tunni, pärast väikest vaheaega saab tantsida keskaegseid ringtantse Julia Christie Amori juhendusel. Kostüümilaenutus ja kohvik avatud kella 18st. Etendused toimuvad 1., 3., ja 5. oktoobril.

Tekst Indrek Hargla, muusika Tõnis Kaumann, tantsuseade Julia Christie Amor ja kunstnik Liivika Põvat-Straus.

Indrek Hargla on kirjutanud lühinäidendi, mis toob Mustpeade vennaskonna ajaloo ja meelsuse meie aega, meie inimeste keskele ja loob nii silla keskaja ning tänapäeva vahel. Näidendivorm (ja veel eriti publiku osalusega) annab võimaluse mõista meie eelkäijate elu ja sellesse üheks õhtuks ka ise sisse elada. Tegevus on žanrile sobivalt tempokas ja täis ootamatuid pöördeid.

Head Uudised GoodNews