1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Krista Kerge saab keele edendamise eest 65 000 eurot
Krista Kerge saab keele edendamise eest 65 000 eurot

Krista Kerge saab keele edendamise eest 65 000 eurot

Valitsus otsustas määrata Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna Krista Kergele pühendunud ja pikaaegse töö eest eesti keele elujõu ja arengu heaks tekstiuurimisel, keelekorraldamisel, emakeeleõpetuse eestvedamisel ning õpetajate ja keeleuurijate põlvkondade kasvatamisel.

Minister Mailis Reps õnnitleb laureaati ja tänab panuse eest. „Krista Kerge erialane tegevus on silmapaistev ja mitmekülgne, ta on tuntud keeleteadlane, hinnatud õppejõud ja kogenud keelekorraldaja,“ sõnas Reps.

Tallinna Ülikooli rakenduskeeleteaduse professor Krista Kerge on tegelenud nii eesti sõnamoodustuse kui ka tekstiuurimisega. Ta on kirjutanud tekstilingvistika üldisemaid probleeme käsitlevaid artikleid ja tegelenud ka tekstimaailma eri nurkadesse jääva materjaliga, näiteks vaadelnud žanritunnuseid õpikutekstides, esseistikas, veebikommentaariumides, blogides jm ning analüüsinud õigus- ja haldussuhtluse tekste. Krista Kerge on loonud ka hulgaliselt õppevara.

Alates 2005. aastast on ta Emakeeleõpetuse Infokeskuse juht.

Wiedemanni keeleauhind antakse laureaadile üle 24. veebruaril Eesti Teaduste Akadeemias. Auhinna suurus on 65 000 eurot.

Aasta tagasi määrati Wiedemanni keeleauhind Reet Kasikule. Esimesena sai selle 1989. aastal Henn Saari.

Head Uudised GoodNews