1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kuidas tähistada isadepäeva Tallinnas?
Kuidas tähistada isadepäeva Tallinnas?

Kuidas tähistada isadepäeva Tallinnas?

Isadepäeva eel, laupäeval, 11. novembril on kesklinna isad koos lastega oodatud Tallinna spordihalli sportlikule isadepäevale, Kalamaja lastemuuseumis Miiamilla vestab aga peredele lugusid isadest jutuvestja Piret Päär.

Nõmme Kultuurikeskuses  toimub Isadepäeva kontsert „Kingitus isale“ aga juba reedel 10. novembril kell 19. Laupäeval, 11. novembril kell 14 toimub aga samas isadepäeva rütmikool Reigo Ahvenaga – „Aafrika küla kõla“. Trummari Reigo Ahven toob kohale djembe-trummid, räägib pisut mänguvõtetest ning seejärel püütakse koos Aafrika küla kõla tabada – kõik panustavad omalt poolt nii palju kui saavad ja kokku tuleb midagi suurt ja vägevat. Oodatud kõik huvilised! Osavõtutasu 5 €, piletid saadaval Nõmme Kultuurikeskuses.

Vastrenoveeritud Haabersti Sotsiaalkeskuses toimub aga juba reedel, 10. novembril kell 10 traditsiooniline isadepäevale pühendatud Haabersti eakate välkmaleturniir. Traditsiooniline maleturniir toimub juba 18. korda; turniiril osaleda soovijad saavad end registreerida telefonil 5624 2921.

Kesklinna valitsuse korraldatav isadepäev Tallinna spordihallis pakub mitmekesist tegevust nii isadele kui lastele. Kella 11.30 on isadel võimalik kontrollida oma tervisenäitajaid, kell 12 antakse start sportmängudele, mille käigus saavad lapsed koos isadega läbida üheksa eri oskusi nõudvat või andvat tegevuspunkti. Lisaks takistusraja läbimisele ja batuudil hüppamisele on võimalik leida tegevust maadlusnurgas, DanceAct Tantsustuudio õpetab tantsusamme ja kunstnik Victoria Rekk juhendab koomiksi tegemist. Pakutakse ka peamurdmisülesandeid ja palju muud huvitavat.

Kõik tegevused on tasuta ja lisaks saab iga osaleja ka kingituse! AS Bambona pakub banaane ja Reval-Sport veekeskus perepääsmeid. Korraldajad paluvad spordihalli pääsemiseks kaasa võtta vahetusjalatsid.

Kalamaja lastemuuseumis Miiamilla kell 12 algaval isadepäeva üritusel esmalt peredele isadest lugusid vestev eesti tuntuim ja armastatuim jutuvestja Piret Päär jagab seejärel ühtlasi lapsevanematele väärt tarkust ja õpetust lastele lugude vestmise kohta, samal ajal saavad lapsed muuseumi ülakorrusel juhendajatega meisterdada, mängida ja muinasjutu-vanaema tuba avastada.

Tallinna Hipodroomil toimub laupäeval, 11. novembril algusega kell 12 hooaja viimane võistlus.

Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja Valges saalis toimub aga pühapäeval, 12. novembril kell 12 kontsert rikkaliku hommikusöögiga – „BRUNCHERT. ISADEPÄEV“. Pilet 22 €. Piletihinnas sisaldub söök ja jook. Kuni kolm kuni 12-aastast last saavad vanematega kaasa tulla tasuta.

Esinevad Karin Sarv, Laur Eensalu, Helen Kedik, Merike Heidelberg (vioola), Leho Karin (tšello) ja Jüri Lepp (kontrabass); kavas York Boweni Fantaasia kvartett neljale vioolale, op 41, Bernhard Rombergi Kontsertiino vioolale, tšellole ja kontrabassile ja teisi palu neljale vioolale. Kontserdi ajal avatud laste muusikatuba. Kontserdi kestus koos vaheajaga umbes kaks tundi.

Tallinna Loomaaias on aga 12. novembril kakupäev. Seega on sel päeval loomaaias peatähelepanu suunatud Kullimäel elavatele kakulistele.

Head Uudised GoodNews