1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kuivastu-Virtsu parvlaevad jätkavad sügisgraafiku alusel
Kuivastu-Virtsu parvlaevad jätkavad sügisgraafiku alusel

Kuivastu-Virtsu parvlaevad jätkavad sügisgraafiku alusel

Foto: Virtsu.ee

Väinamere Liinide teatel hakkavad parvlaevad Kuivastu-Virtsu liinil esmaspäevast sõitma sügisese graafiku alusel. Riik on tänavusse sügisgraafikusse tellinud varasemast rohkem reise, mis tagab reisijatele sujuvamad reisivõimalused. Firma teeb sügisgraafikus 286 reisi nädalas. Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on täiendatud sügisgraafikute riigitellimus liini arengus oluline samm edasi.

“Eelmistel aastatel lõppes riigitellimus 35-minutilisele graafikule juba augustis. Mullu tegime graafiku täiendamiseks omal ettevõtmisel kommertsreise, kuid arusaadavalt ei olnud see jätkusuutlik. Saaremaa ettevõtjate katusorganisatsioonid ja omavalitsuste liit on teinud pöördumisi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, et sügisesed laevagraafikud oleksid sarnased kevadiste graafikutega, kuna ka nõudlus neil perioodidel on sarnane. Tänavu telliski riik tihedama sügisgraafiku, mis on väga oluline reisijatele teenuse kvaliteedi hoidmiseks. See ongi meie ühine eesmärk – tagada sujuv ja kiire ühendus saartega aastaringselt,” rääkis Treiel.

35-minutiline graafik, mida sõidavad samaaegselt kaks laeva, algab tööpäevadel Kuivastust kell 10.50 ja lõpeb kell 16.25 Virtsust väljumisega. Reedeti lõpeb tihedam graafik Virtsust kell 21.05 väljumisega ja pühapäeval Virtsust kell 19.55 reisiga. Muudel aegadel teenindab liini korraga üks parvlaev ühe tunni ja kümne minuti graafikus.

Head Uudised GoodNews