1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Külastajad purustasid AHHAAs kõik rekordid
Külastajad purustasid AHHAAs kõik rekordid

Külastajad purustasid AHHAAs kõik rekordid

AHHAA teaduskeskusMöödunud aastal külastas Tartus asuvat Teaduskeskust AHHAA rekordilised 218 000 inimest, mis on ligi 30 000 võrra rohkem kui mullu.

Kui sellele numbrile lisada juurde AHHAA 4D elamuskino ja AHHAA korraldatud teadussündmustel osalejad nii siin kui ka piiri taga, siis oli 2014. aasta ahhaa-elamuse saajate koguarv rohkem kui 320 000 inimest.

Teaduskeskuse juhatuse liikme Pilvi Kolgi sõnul on märgatavalt suurenenud ka ruumide rentimine. „Detsembris pidas meie majas jõulupidusid enneolematult suur hulk ettevõtteid. Samuti on populaarne pidada AHHAAs laste sünnipäevi ja muidki üritusi,“ rääkis Kolk.

Möödunud aastal oli AHHAA peamaja külastajatest välismaalasi 49 protsenti, kellest enamik tuli teaduskeskusesse Lätist ning Venemaalt. AHHAA suure külastajanumbri saladus on teaduskeskuse hea ning aktiivne välisturundustegevus, mille raames käiakse end tutvustamas mitmetel messidel ja eriüritustel peamiselt Venemaal ja Lätis.

Kolk märkis, et suur huvi teaduskeskuse tegemiste vastu on loonud vajaduse laieneneda. „Elusaali on oodata juurdeehitust ning lisaks kaladele, tibudele ja sipelgatele näeb seal tulevikus teisigi loomi,“ rääkis Kolk.

„Hüppeliselt kasvanud külastajate arv tähendab ka suuremat hulka töötube, mis on tekitanud vajaduse ka suuremate laboripindade järele,“ lisas ta.

Uus aasta toob Teaduskeskusesse AHHAA spiooninäituse „Ahhaa, ülisalajane!“, mis asendab ülipopulaarse dinosauruste väljapaneku. Dinosauruseid näeb kuni aprilli lõpuni, sealt alates võtab koha sisse spiooni-teema,“ tutvustas ta.

Teaduskeskus AHHAA on Baltimaade suurim ja moodsaim teaduskeskus, mis asutatud 1997. aastal. Kogu AHHAA tegevusaja vältel on AHHAAd ja erinevaid näitusi külastanud rohkem kui 2,7 miljonit inimest.

Head Uudised GoodNews