1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Külmalinn Jõgeva jäädvustas end maleajalukku
Külmalinn Jõgeva jäädvustas end maleajalukku

Külmalinn Jõgeva jäädvustas end maleajalukku

Foto: Marge Tasur
Foto: Marge Tasur

Jõgeval 7. jaanuaril tänavamale väljakul peetud suurmeister  Paul Kerese 100. sünniaastapäevale pühendatud malematš lõppes Jõgeva linnapea Aare Olgo ja Jõgeva vallavolikogu esimehe Tiit Lääne viigiga.

Külmalinnas Jõgeval tegi suurmeister Paul Kerese 100. sünniaastapäeva tähistamise ainulaadseks rohkem kui 20 külmakraadi juures mängitud tänavamalematš, kus kohtusid Jõgeva linnapea Aare Olgo ja Jõgeva vallavolikogu esimees Tiit Lääne. Valgete nuppudega mänginud Lääne ja mustad valinud Olgo leppisid sõbraliku viigiga.

„Külma ilmaga maletamine mõjus justkui füüsiline sport,“ lausus linnapea Aare Olgo.

Foto: Marge Tasur

„Eriliselt krõbeda külmaga väljas mängitud malemäng läheb kindlasti maailma spordiajalukku,“  ütles spordiloolane Tiit Lääne.

Tiit Lääne ja  Aare Olgo on mõlemad tunnustatud maletreeneri Aarne Hermlini õpilased. Olgo on kooliõpilasena mänginud Eesti noorte meistrivõistluste finaalis. Kirimales esimest ja males teist järku omav Lääne on mänginud ka koos Jaan Ehlvestiga üleliidulisel noorteturniiril ja korraldanud kümme aastat maleturniire Jõgeva AVRO.

Foto: Marge Tasur

„Male on mõtlemissport ja hea, et meie kandis on malelembelised linna- ja vallajuhid. Suure maleentusiastina tuntakse ka Jõgeva abilinnapead Ants Priid,“ ütles Jõgeva linnavolikogu liige Liisi Poom.

„Meil on malemäng ka lasteaias ja paljud lapsedki mängivad seda huviga,“ lausus Jõgeva lasteaia Rohutirts õpetaja Ene Kund.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews