1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KULTUUR KODUS I Tallinna Kunstihoone alustab tänasest uut kunstihariduslikku sarja “Kas kunsti saab?”
KULTUUR KODUS I Tallinna Kunstihoone alustab tänasest uut kunstihariduslikku sarja “Kas kunsti saab?”

KULTUUR KODUS I Tallinna Kunstihoone alustab tänasest uut kunstihariduslikku sarja “Kas kunsti saab?”

Tallinna Kunstihoone avardab karantiiniaegset maailma kunstihariduse sarjaga „Kas kunsti saab?“. Väikeste ampsudena aitab Tallinna Kunstihoone sari “Kas kunsti saab?” kord nädalas märgata kunsti ning näha ilu ja harmooniat kaasaegse kunsti teostes, kutsudes vaatajat samu põhimõtteid märkama ka enda ümber ja neid teistega jagama.

Esimesed episoodid kasutavad näiteid praegu Tallinna Kunstihoones suletud uste taga asuvalt Paul Kuimeti ja Mihkel Ilusa näituselt „Lõputa lugu“. Esimeses osas vaadeldakse, kuidas mõjuvad jooned ja rütmid fotodel ja objektidel ning kuidas kunsti kuulsat „kolmandiku reeglit“ võib leida ka kõige argisematelt objektidelt. Pole vahet, kas Paul Kuimeti ja Mihkel Ilusa fotodel on kujutatud argist interjööri, arhitektuurivaateid, taimi või kasvõi tellingute jalgu, ikka leidub seal harmooniat – klassikalist ilu. Ilu ei ole kuskile kadunud ja kaasaegsed kunstnikud pöörduvad järjest rohkem selle juurde tagasi.

Sotsiaalmeedia formaadina loodud sari kutsub vaatajaid oma argipäevast ilu leidma ja jagama. Nii aitab kunst maailma avardada ka praegu, mil füüsiline ligipääs galeriidesse on võimatu. „Kas kunsti saab?“ teosed Paul Kuimet ja Mihkel Ilus, sisu Sally Stuudio (Minni Moyle ja Annely Köster), kujundus Indrek Sirkel ja Ott Kagovere.

Head Uudised GoodNews