1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuurikatla lava täidavad 80 lauljat, võimsad hääled ning ilus lugu
Kultuurikatla lava täidavad 80 lauljat, võimsad hääled ning ilus lugu

Kultuurikatla lava täidavad 80 lauljat, võimsad hääled ning ilus lugu

muusika1.-5. märtsil kõlab Kultuurikatla Katelde saal nii ta seda varem teinud ei ole, esitusele tuleb kontsertetendus “Kord annan end päriselt ära”. 80 koorilaulja häälest, liikumisest ja muusikast tekkiv eriline kokkumäng on kogemus, mis paneb vaatama ja kuulama.

Helilooja Rasmus Puuri, dirigentide Hirvo Surva ja Ingrid Roose ning lavastaja Priit Võigemasti ühistööna valminud kontsertetendus “Kord annan end päriselt ära” on muusikaline mõtisklus praegusaja noortest meestest ja naistest, nende mõtetest ja tunnetest. Rahvusooper Estonia noormeestekoor, Neidudekoor Kammerhääled ning kammernaiskoor Sireen, kokku 80 lauljat annavad oma hääle uuele loomingule.

Rasmus Puuri sõnul peegeldab kontsertetendus kõige enam seda aega noore elus, mis jääb koolipingi ja pere loomise vahele. See on aeg, mil sageli pettutakse loodud illusioonides ning hinnatakse ümber tekkinud idealistlikku pilti. Mäss ei pruugi olla mäss, vaid hoopis noore sisemine heitlus iseendaga ja koha nimel selles maailmas.

Esitlusele tulev kontsert on Katelde saali justkui loodud, sest koha valikuna oli see Rasmus Puuri sõnul esimene ja ka viimane, kuhu selline lugu akustiliselt ja ideeliselt kõige paremini sobib. “Katelde saalis tekib teatud vastuolulisus – ruumi robustne välimus ja hästi ilus laul. Tekib natukene sama efekt nagu kirikus, selline tõstetud tunne, kus kõik sinu ümber on nii suur ja sa ise nii väike”.

Piletid müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews