1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuriministeerium annab kunstiüliõpilastele välja kaks 3000-eurost Eduard Wiiralti nimelist stipendiumi
Kultuuriministeerium annab kunstiüliõpilastele välja kaks 3000-eurost Eduard Wiiralti nimelist stipendiumi

Kultuuriministeerium annab kunstiüliõpilastele välja kaks 3000-eurost Eduard Wiiralti nimelist stipendiumi

KultuuriministeeriumKultuuriministeerium kuulutab välja konkursi Eduard Wiiralti stipendiumile, millega toetatakse kunstiüliõpilaste õppe- ja loomingulist tööd ning enesetäiendamist. Välja antakse kaks 3000 euro suurust stipendiumi. Taotluste esitamise tähtaeg on 14.02.2014.

Stipendiumile võib kandideerida üliõpilane, kes õpib täiskoormusega kujutava kunsti erialal riiklikult tunnustatud õppekaval.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb esitada avaldus; motivatsioonikiri, milles tutvustatakse oma loomingulisi eesmärke ja stipendiumi kasutust; loomingulist ja erialast tegevust tutvustav kokkuvõtlik portfoolio ning väljavõte õpinguraamatust.

Stipendiumi saajad selgitab taotlejate seast välja ekspertkomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Kõrgema Kunstikooli, Tartu Ülikooli, Eesti Kunstnike Liidu, Kultuuriministeeriumi, Eesti Kunstimuuseumi ning Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse esindajad.

Eesti Kunstimuuseum lisab stipendiumile muuseumi kuldkaardi. Kaart on nimeline ning annab selle omanikule eluaegse tasuta külastusõiguse kõigis Eesti Kunstimuuseumi muuseumides.

Wiiralti stipendiumi asutas Kultuuriministeerium Vabariigi Valitsuse määruse alusel 2004. aastal, 10 aasta jooksul on stipendiumi saanud 19 kunstiüliõpilast. Täna välja kuulutatud stipendiumikonkursi tulemused selguvad märtsis.

Head Uudised GoodNews