1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kultuuriministeerium on täna “Teeme ära” talgutel Narvas
Kultuuriministeerium on täna “Teeme ära” talgutel Narvas

Kultuuriministeerium on täna “Teeme ära” talgutel Narvas

Kreenholm
Kreenholm

Kultuuriministeerium peab täna üle-eestilist talgupäeva Narvas. Huvilistele tutvustatakse muuhulgas ministeeriumi olulisi algatusi ja ärgitatakse osalema linnas toimuvates keelekohvikutes.

Talgupäev toimub koostöös Integratsiooni Sihtasutuse, Narva Linnavalitsuse, Kaitseliidu Narva Maleva ja teiste partneritega. Talgutel osaleb ka kultuuriminister Indrek Saar.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman kinnitas, et ettevõtmisi on kavas igale maitsele ning osalema oodatakse kõiki huvilisi. „Lõimumine algab kogemustest ja kontaktidest ning ühine päev Narvas pakub selleks rohkelt võimalusi.

Näiteks on täna unikaalne võimalus heita pilk Baltijetsi tehasesse, kus peaks tulevikus tööd alustama Integratsiooni Sihtasutus koos loodava eesti keele majaga,“ rääkis Hartman.

Baltijetsi tehases avab pärast põhjaliku uuenduskuuri uksed ka Vaba Lava teatrikeskus, rahvusringhäälingu stuudio ja loomeinkubaator OBJECT.

Hartman lisas, et ehkki päeva jooksul toimub olulisi arutelusid, peetakse mõttetalguid ja avanevad tasuta keelekohvikud, saab õigele talgupäevale kohaselt end ka tolmuseks teha ja töörõõmu tunda. „Hea võimalus selleks on keskpäeval, kui ootame kõiki Kreitzbergi parki Kreenholmi territooriumil, mis muidu on kinnine maa-ala. Pärast ühiseid heakorratöid ootab soe talgusupp, tee ja pirukad,“ lubas Hartman. Ta lisas, et sündmustele tuleks end kindlasti registreerida.

Talgupäeva tervikprogramm koos linkidega registreerimisvormidele on Kultuuriministeeriumi kodulehel. Kõik huvilised üle Eesti on oodatud osalema.

Head Uudised GoodNews