1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripreemiate komisjon moodustatakse tuntud kultuuriinimestest
Kultuuripreemiate komisjon moodustatakse tuntud kultuuriinimestest

Kultuuripreemiate komisjon moodustatakse tuntud kultuuriinimestest

business-graphics-1428665-mKultuuriministeerium tegi valitsusele ettepaneku kinnitada riigi kultuuripreemiate uus komisjoni koosseis, kuhu kuuluvad mitmed tuntud kultuuriinimesed.

Ministeeriumi ettepaneku kohaselt hakkavad komisjoni koosseisu kuuluma teleajakirjanik, stsenarist ja produtsent Kiur Aarma, kunstiajaloolane, kuraator ja õppejõud Tiina Abel, kirjandusteadlane ja Tallinna Ülikooli vene kirjanduse professor Irina Belobrovtseva, dirigent Eri Klas, disainiajaloolane ning Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas, Kanuti Gildi Saali, Augusti TantsuFestivali ja Baltoscandali festivali kunstiline juht Priit Raud, kitarrist Riho Sibul, tõlkija Mati Sirkel, ajakirjanik, meediajuht ja -õppejõud Hagi Šein, ajaloolane, toimetaja ja humanitaarteaduste populariseerija Marek Tamm, arhitekt-ekspert ja Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan Toomas Tammis, balletiartist, koreograaf ja lavastaja Mare Tommingas ning nüüdismuusika helilooja Helena Tulve.

Komisjoni koosseisu osas ettepaneku tegemisel arvestas kultuuriministeerium erinevate valdkondade esindatust komisjonis ning esindajate laiaulatuslikku tegevust ja pädevust oma valdkonnas.

Komisjoni pädevuses on riigi kultuuripreemiate ja kultuuristipendiumide ettepanekute läbiarutamine, esitatud töödega tutvumine ning ettepaneku tegemine valitsusele preemiate määramiseks.

Komisjoni viimane koosseis kinnitati valitsuse poolt 2011. aasta novembris ja komisjoni volitused lõppevad käesoleva aasta 24. novembril. Seoses sellega teeb kultuuriministeerium ettepaneku kinnitada uus komisjoni koosseis järgnevaks kolmeks aastaks.

Head Uudised GoodNews