1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Kumus esietendub Maria Goltsmani poeetiline tantsulavastus “Casanova: Põlev jää”
Kumus esietendub Maria Goltsmani poeetiline tantsulavastus “Casanova: Põlev jää”

Kumus esietendub Maria Goltsmani poeetiline tantsulavastus “Casanova: Põlev jää”

GoltsmanBallett_Casanova_plakat_low13. ja 14. veebruaril kell 19.00 esietendub Kumu auditooriumis Maria Goltsmani poeetiline, kaasaegse balleti tantsulavastus “Casanova: Põlev jää”. Auditooriumis on avatud ka Karl Toepfer’i ja Heili Einasto fotonäitus „Naiselikkuse mask”.

Maria Goltsmani lavastuse peamiseks impulsiks on Marina Tsvetajeva draamateosed „Seiklus“ ja „Fööniks“, mis on pühendatud tundud XVIII sajandi Itaalia päritolu romantilise kangelasele Giakomo Girolamo Casanovale. Vaatamata sellele, et Casanova on tuntud oma rikkaliku armuelu poolest, inspireeris lavastajat just M. Tsvetajeva nägemus tegelasest kui vaid ühele naisele truust mehest.

Kuigi lugu ise on pärit XVIII sajandist, on ta aktuaalne ka tänapäeval. Peategelased võivad kohtuda iga hetk paralleelsetes maailmades, siin ja praegu. Ootamatult tulnud ja igaveseks kadunud armastus püsib helge tundega Casanova südames läbi aegade.

Lavastuse meeskond on suur ja siia kuuluvad paljud Eestis tegutsevad kunstnikud. Casanova rollis Goltsman Balleti staažikas tantsija Egor Zadoya. Armastatut tantsib lavastaja Maria Goltsman, humoristlikus kõrvalrollis – Märt Agu. Etenduse kostüümid on valminud Tetyana Novozhenina ja Maria Goltsmani koostöös ning etenduse originaalmuusika on komponeerinud Jevgeni Berezovski. Vaid osad lindistused sisse mängitud Venemaal.

Goltsman_Ballet_Casanova

Etenduse esietendus langeb kokku Eestis järjest populaarsemaks muutuva Sõbrapäevaga. Seega on see hea võimalus tulla koos sõbraga nautima romantilist armastuslugu. Järgmised etendused 12./13. märtsil kell 19.00 Kumu auditooriumis.

Etenduse külastajatele on avatud Kumu auditooriumis ka Karl Toepfer’i (USA) ja Heili Einasto fotonäitus „Naiselikkuse mask”. Näitus on avatud 13.-14. veebuaril ja 12.-13 märtsil etenduste ajal Kumu auditooriumis.

Head Uudised GoodNews