1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst raamatukokku! Noored vallutavad kunstiga üle kahesaja raamatukogu Eestis
Kunst raamatukokku! Noored vallutavad kunstiga üle kahesaja raamatukogu Eestis

Kunst raamatukokku! Noored vallutavad kunstiga üle kahesaja raamatukogu Eestis

Kunst raamatukokku„Kunst raamatukokku“ seab eesmärgiks Eesti Vabariigi juubeliaastal korraldada vähemalt tuhat näitust, juba praegu jõuavad kohalike noorte kunstinäitused 255 raamatukokku üle Eesti. Näituste sari saab avalöögi täna, 8. jaanuaril, kui Eesti eri paikades avatakse esimesed 35 näitust.

„Kunstialgatus annab nii paljudele noortele võimaluse oma looming publiku ette tuua ning sellega kunstimaastikul uued tuuled liikvele lükata,“ ütles Tallinna Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja ja Eesti raamatukogude ühiskingituse „Kunst raamatukokku“ projektijuht Maarja Pildre. „Eesti 100. sünnipäeva puhul on rahvaraamatukogudes üleval ainult Eesti noorte kunstinäitused.“

Täna kell 17.30 on kõik huvilised oodatud Tallinna Keskraamatukokku, kus toimub 20aastase Siiri Sündi isikunäitus „Seosed“ avamine. Täna avatakse üle Eesti veel 34 noorkunstniku näitused, aasta jooksul jõuavad erinevad väljapanekud 255 raamatukokku üle Eesti.

Noortel kunstnikel on võimalus veel kunstialgatusega liituda. Näituse tegemiseks tuleb 14- kuni 26-aastaste kunstnikel võtta ühendust kohaliku raamatukoguga. Oodatud on nii ühis- kui ka isikunäitused, samuti looming traditsioonilisest maalikunstist kuni videoinstallatsioonide, häppeningideni ja moekunstini. Väljendusvahendite valikul on noortel kunstnikel vabad käed.

„Kunst raamatukokku” on Eesti raamatukogude kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Projekti kohta saab lisainfot SIIT!

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta SIIT!

Head Uudised GoodNews