1. Avaleht
  2. Haridus
  3. KUNSTIAKADEEMIASSE! Algas vastuvõtt kunstiakadeemiasse
KUNSTIAKADEEMIASSE! Algas vastuvõtt kunstiakadeemiasse

KUNSTIAKADEEMIASSE! Algas vastuvõtt kunstiakadeemiasse

KunstEesti Kunstiakadeemia (EKA) ootab uusi üliõpilasi bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppesse, sisseastumisavaldusi saab esitada veebikeskkonnas www.SAIS.ee 3.juulini ning kohapeal Tallinnas Estonia pst 7/Teatri väljak 1 majas 2. ja 3. juulil.

EKA kinnitusel on oodatud kõik, kes tunnetavad endas motivatsiooni ja huvi tegutseda arhitektuuri-, disaini- või kunstialal ning arendada oma mõtlemis- ja tegutsemisvõimet loova inimesena.

Eesti Kunstiakadeemia on avalik-õiguslik ülikool, millel on neli teaduskonda: arhitektuur, disain, kunstikultuur ja vabad kunstid, kus toimub riiklikult rahastatud ehk tasuta õpe ning lisaks Avatud Akadeemia, kes korraldab tasulisi täienduskoolitusi, Suve- ja Talveakadeemiat ning mitmesuguseid ettevalmistuskursusi.

Kunstiakadeemias saab valida enam kui 30 erineva õppekava seast, õpe toimub hinnatud ja tunnustatud professionaalide juhendamisel. Akadeemia eesmärk ja soov on, et selle kooli lõpetajad oleksid edaspidi võimelised edukalt ühiskonnas toimima ning töötama iseseisvate loojate ja mõtlejatena.

“Siin õppimise üheks peamiseks eeliseks suurülikoolide ees on väikesed õppegrupid ja individuaalne mentorlus erialaprofessionaalidelt kogu õppeaja vältel. Looverialade olemus eeldab inimeselt tugevat sisemist motivatsiooni ja enesedistsipliini, et elus õnnestuda. Seepärast on juba varakult õppetöösse põimitud projekte ja ülesandeid, mis arendavad üliõpilaste mõtlemis- ja analüüsivõimet, initsiatiivi ja iseseisvat tegutsemist. Pole ka ime, et paljudel meie tudengitel on ülikooli lõpuks loodud oma firmad või kutsutakse neid juba koostööprojektide ajal tööle ettevõtetesse,” rääkis õppeprorektor Anne Pikkov.

“EKA on suhtarvuliselt ka Eesti kõige rahvusvahelisem ülikool, omades partnereid maailma tipp arhitektuuri-, disaini- ja kunstiülikoolide seas. Igal aastal kasutab vahetusprogrammide võimalusi ligi 30 protsenti tudengkonnast, mis tagab neile head kontaktid ja võrgustiku ülikoolijärgseks professionaalseks arenguks ka rahvusvaheliselt,” lisas Pikkov.

Uue valikuna on tänavu avatud tsükliõppena kujunduskunsti õppekava, mis võimaldab omandada kõrgharidust Eesti Kunstiakadeemias Tallinnast kaugemal elavatel ja/või tööl käivatel inimestel. Kujunduskunsti õppekaval on neli suunda: keskkonnadisain, ruumikujundus, meediagraafika ja moestilistika. Kuna tsükliõppe puhul on tegu osakoormusõppega, siis on see tasuline.

Head Uudised GoodNews