1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kuues Valgamaa noorte suvekool seab fookuse muusikalisele mulgindusele
Kuues Valgamaa noorte suvekool seab fookuse muusikalisele mulgindusele

Kuues Valgamaa noorte suvekool seab fookuse muusikalisele mulgindusele

Noored saavad kolme päeva jooksul läbi tegevuste luua ja tugevdada meeskonnavaimu Foto: Timo Arbeiter
Noored saavad kolme päeva jooksul läbi tegevuste luua ja tugevdada meeskonnavaimu
Foto: Timo Arbeiter

Täna alanud ja kolm päeva kestev Valgamaa noorte suvekool toimub kuuendat korda ning seda Helme vallas Marja talus.

Mõte ülemaakondlikku noori ühendavat sündmust korraldada tekkis 2009. aastal ja sai teoks 2010. aasta suvel. Ürituse peakorraldaja on Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla. „Noored avaldavad soovi osaleda järgmise aasta sündmusel kohe peale suvekooli lõpetamist. Seega võib väita, et Tankla suvekool on Valgamaa noorte oodatuim kool,“ sõnab üks korraldajatest Ülla Tamm.

Seniste aastate jooksul on noored seigelnud, matkanud, sportinud ning jahtinud pärandkultuuri. Tänavused tegevused on seotud muusika ja mulgindusega. Meisterdatakse pille ja luuakse omapäraseid muusikariistu. Samuti saab lasta vibu ning mängida discgolfi, millega paralleelselt õpitakse mulgi keelt. Ei puudu ka füüsilised tegevused ning sinna juurde kuuluv võistlusmoment.

Läbi selle aasta tegevuste aidatakse kaasa vaimse kulutuuripärandi ja muusika märkamisele, teadvustamisele ning populariseerimisele, suurendades sealjuures ka Valgamaa noorte ühtsustunnet ja tugevdades Valgamaa noorsootöövõrgustikku.

Suvekoolis osalevad maakonna noored ja noorsootöötajad. Kuuendat suvekooli veab Venno Loosaar.

Iga aasta korraldab sündmust uus omavalitsus, mis tähendab seda, et 13 aasta jooksul loodetakse läbi käia kõik Valgamaa linnad-vallad.

Head Uudised GoodNews