1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KUULA JA LAULA KAASA I Salve sai 12 uut võrukeelset laulu
KUULA JA LAULA KAASA I Salve sai 12 uut võrukeelset laulu

KUULA JA LAULA KAASA I Salve sai 12 uut võrukeelset laulu

Tosinkond viimase Uma Laulu konkursi laulu on nüüdseks stuudios üles võetud. Teiste seas on salvestatud konkursil peapreemia saanud laul “Mõtõlus” (autor Margit Õkva), lastelaulupreemia pälvinud lugu “Rikas lats” (muusika: Mari Kalkun; sõnad: Triinu Laan) ning publikupreemia saanud Sirli Hellamaa laul “No kos tu iPhone jäi!”.

Stuudios lindistatud laulude hulgast leiavad sobivat kuulamist igas eas muusikasõbrad: nii lapsed ja noored kui ka juba soliidsemas eas kuulajad. Valikus on nii mõtlikke kui ka tõelise vungi ja krutskiga lugusid. “Tore, et salvestatud sai nii mitmekesist, erinevas žanris võrukeelset muusikat. Midagi meelepärast leiab selle hulgast kindlasti iga kuulaja,” ütles projektijuht Merike Tigas. “Lisaks on võimalik laule kaasa laulda, selleks on Uma Pido YouTube’i kanalil lisatud lauludele ka sõnad.”

Stuudiosalvestused ja kokkumängu on teinud Martin Kikas Ö Stuudios. Laulu “Külm astsõ tarrõ” on salvestanud Kaupo Eliste.

Laulud:

“Eelevandi lont” (võistluslaulu pealkiri “Eelevandi polka”). Muusika ja sõnad: Pulga Jaan. Esitab autor.

“Ine mine”. Muusika: Mari Kalkun, sõnad: Jan Rahman. Esitab Mari Kalkun.

“Jäämi’ alalõ”. Muusika ja sõnad: Aapo Ilves. Esitavad Aapo Ilves (vokaal, kitarr, löökriistad), Marju Varblane (viiul), Paul Neitsov (kitarr).

“Koton om nii hää”. Muusika ja sõnad: Heiki Kelp. Esitab koosseis Pro-C-duur: Toomas Ojasaar (vokaal ja lõõts), Siim Reedo (kitarr), Margus Priks (basskitarr).

“Külm astsõ tarrõ”. Muusika: Kaupo Eliste, sõnad: Kaupo Eliste, Martin Mileiko. Esitab koosseis Hilised Ärkajad (vokaal: Martin Mileiko).

“Lembmisõ laul”. Muusika: Andres Määr, sõnad: Aapo Ilves. Esitab koosseis Lembmise Bänd: Viljar Olesk (vokaal), Bibi Perlov ja Egle Jakin (taustavokaal), Oskar Olesk (soolokitarr), Andres Joamets (rütmikitarr), Andres Määr (klahvpillid), Andrus Loos (basskitarr), Priit Kald (trummid).

“Mar´a-aid”. Muusika ja sõnad: Margit Õkva. Esitab Hebo Rahman.

“Mõtõlus”. Muusika ja sõnad: Margit Õkva. Esitavad Elo, Hebo ja Jan Rahman ning Andres Määr.

“No kos tu iPhone jäi!”. Muusika ja sõnad: Sirli Hellamaa. Esitavad Sirli ja Kerli Hellamaa.

“Pall´a käega”. Muusika ja sõnad: Aapo Ilves. Esitavad Aapo Ilves (vokaal, kitarr, löökriistad), Marju Varblane (viiul), Paul Neitsov (kitarr).

“Rikas lats” (võistluslaulu pealkiri “Palvõ”). Muusika: Mari Kalkun, sõnad: Triinu Laan. Esitavad Mari Kalkun ja Linda Tatsi.

“Süküs”. Muusika ja sõnad: Jan Rahman. Esitavad Jan ja Hebo Rahman.

KUULA JA LAULA KAASA!

Allikas: Põlvamaa.ee

Head Uudised GoodNews