1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kuulutatakse välja konkurss Püha Jüri stipendiumile
Kuulutatakse välja konkurss Püha Jüri stipendiumile

Kuulutatakse välja konkurss Püha Jüri stipendiumile

29. mail antakse taas välja Püha Jüri stipendium, mis on loodud filmirežissööri, -operaatori, koolipapa ja eestikeelse filmiõppe suurmehe Jüri Sillarti mälestuseks. Auhinda antakse välja teistkordselt filmiosakonna vilistlaskogu poolt. Eelmisel aastal pälvis Püha Jüri auhinna kustumatu teadmistejanu, kompromissitu töökuse ja alatise abivalmiduse eest operaator Ivar Taim.

Püha Jüri stipendiumi saaja puhul hinnatakse üliõpilase erialast arengut ja võimekust, meeskonnatöö oskust, õppeedukust ja osavõtlikkust koolitööst ning loomulikult ka “jumalikku annet”, kui kasutada Jüri Sillarti enda väljendit.Preemia koosneb rändauhinnast ning enesetäienduseks suunatud rahalisest stipendiumist.

Stipendiumile kandideerivad kõik Balti Filmi- ja Meediakooli filmiosakonnas õppivad tudengid. Kandidaate võivad esitata kõik õppejõud, üliõpilased, kooli administratiivtöötajad, vilistlased või teised asjast huvitatud inimesed.

Stipendiumikonkurss  avatakse 23. aprillil Püha Jüri rändkarika eksponeerimisega Balti Filmi- ja Meediakooli kohvikus ning suletakse 20. mail. Kandidaate saab esitada interneti kaudu e-posti aadressilpyhajyripreemia@gmail.com.

Kes veel valikus kahtleb, saab kandidaatide töödega tutvuda 23. aprillil kinos  Sõprus, kus näidatakse filmiosakonna magistrantide muusikalifilme, ning mai alguses Balti Filmi- ja Meediakooli kinos Supernoova, kus saab näha bakalaureuseõppe ekraniseeringuid ameerika kirjaniku O. Henry novellidest.

Stipendiumi rahastavad  Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Eesti Kinoliit ja Balti Filmi- ja Meediakool.

Head Uudised GoodNews