1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Virumaal toimub austamisgala väärikatele abielupaaridele
Lääne-Virumaal toimub austamisgala väärikatele abielupaaridele

Lääne-Virumaal toimub austamisgala väärikatele abielupaaridele

Foto: Ain Liiva

Reedel tehakse Rakvere Kolmainu kirikus sügav kummardus kahekümnele Lääne-Virumaa abielupaarile, kes pikkade aastate kestel abieluväärtust hoidnud ja tähistavad tänavu kuldpulma või viieaastase sammuga kuldpulmadele järgnevat pulma-aastapäeva.

Juba viiendat aastat toimuva austamisgala eesmärgiks on tunnustada ja väärtustada abielu ning peretraditsioone. „Väärikad abielupaarid on eeskujuks oma lastele, andes neile eluteele kaasa pagasi väärt elutarkustega ja on eeskujuks kõigile, kes me igapäeva toimetuste keskel kipume kõige olulisemaid oma elus tahaplaanile jätma,“ märkis Lääne-Viru maavanem Marko Torm. „Saame näidata, et hoolime neist ja hindame neid väärtusi, mida nemad aastakümnete jooksul on kandnud ja edasi andnud,“ lisas ta.

Abielupaare tervitavad ja õnnitlevad ning soovivad neile jätkuvalt toredaid kooseluaastaid Lääne-Viru maavanem Marko Torm, EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, Rakvere Karmeli Koguduse pastor Gunnar Kotiesen ja Lääne-Viru Maavalitsuse perekonnaseisuametnik Anneli Riim.

Muusikalised vahepalad esitab Elo Üleoja.

Kõik abielupaarid saavad kingituseks lilled, tunnuskirja ja koopia kunagisest abielutunnistusest. Samuti tehakse osalejatega mälestuseks ühisfoto.

Üritus leiab aset 15. septembril kell 15.00 Rakvere Kolmainu kirikus ning saab jätku kohvi- ja tordilauas kiriku noortemajas.

Väärikate abielupaaride austamisüritust korraldab Lääne-Viru maavalitsus koostöös EELK Rakvere Kolmainu koguduse ja Rakvere Karmeli kogudusega juba aastast 2012.

Head Uudised GoodNews