1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Lääne-Virumaal toimuvad sel nädalavahetusel puupäevad
Lääne-Virumaal toimuvad sel nädalavahetusel puupäevad

Lääne-Virumaal toimuvad sel nädalavahetusel puupäevad

Foto: Sagadi mõis

Nädalavahetusel, 5. – 6. augustil toimuvad Lääne-Virumaal, RMK Sagadi metsakeskuses puupäevad, kus meisterdatakse laastukorve ja tuulelohesid, valmistatakse metsamarja limonaadi, avastamist ootab jahitrofeede näitus ning sügistormis langenud tammest vormitakse uhke puuskulptuur.

14 korda toimuvatel puupäevadel leidub tegevust igas vanuses loodus- ja meisterdamishuvilistele. Külastamist ootavad muuseumid, meisterdamisõu, mängude õu, tegevusi jätkub nii parki kui jääkeldrisse. „Igaüks saab puupäevadel ise käed külge panna ja omavalmistatud meene koju kaasa viia,“ rääkis RMK Sagadi metsakeskuse muuseumi juht Ain Kütt. „Olgu selleks punutud laastukorv, tuulelohe, vanapaberist ehted, puulaevuke või hoopis värskendav metsajook.“ Nimelt on jääkeldris avatud vabrik, kus saab valmistada metsamarjadest limonaadi ja selle ka pudelisse villida.

Puuskulptori käe läbi uus elu 

Puupäevade raames antakse puuskulptori Urmas Rauba käe läbi uus elu 2016. aasta sügistormiga murdunud enam kui kahesaja-aastasele tammele. Ligi neljameetrise ümbermõõduga ja paarkümmend meetrit pikk tamm pakub rohkesti võimalusi ka kõige keerulisemate ideede ellukutsumiseks. Mis täpselt tammest valmib, selgub kohapeal.

Päästeamet jagan näpunäiteid 

Ära ei unustata ka looduses liikumist. Nii jagab Päästeamet näpunäiteid, kuidas metsas ohutult seigelda. Sagadi ümbrust saab aga iseseisvalt avastama minna nutimänguga „100 sammu Sagadis“. Huvilisi ootab paadi- ja hobusesõit, linnuvaatlus ja suur mängude õu.

Sagadi puupäevad on avatud 5. – 6. augustil kell 11 – 17, hobusõit kell 11 – 15. Päeva jooksul saab jalga puhata välikohvikus, toekamat kehakinnitust pakub Sagadi restoran.

Head Uudised GoodNews