1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Läheneb eakatega seotud toredate tegude konkursi tähtaeg
Läheneb eakatega seotud toredate tegude konkursi tähtaeg

Läheneb eakatega seotud toredate tegude konkursi tähtaeg

Kunstnik Silvia Hanson, kes sai 2013. aasta konkursil preemia elutöö eest. Foto: Eakate festival
Kunstnik Silvia Hanson, kes sai 2013. aasta konkursil preemia elutöö eest
Foto: Eakate festival

Juba viiendat korda toimuv konkurss „Aastaid täis sära ja väärikust“ ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 13. september.

„Meie ümber on palju säravaid eakaid inimesi, kes väärivad tunnustust juba ainuüksi oma elukogemuse poolest, samuti neid, kes tegutsevad oma heast tahtest, et midagi eakate jaoks teha,“ rääkis konkursi korraldaja, MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev. „Soovime läbi selle konkursi nende tegemisi esile tõsta ja neid tunnustada.“

„Ootame osalema kõiki, kes on osanud oma lähedaste või piirkonna eakate elu ergutada põneva teo või tegevusega (organiseerinud eakatele tegevuse, ürituse, sportimisvõimaluse, suhtlemisvõimaluse, kooskäimiskoha, algatanud traditsiooni, korraldanud transpordivõimaluse vms). Vahva eakatele suunatud teo või hobi võivad esitada konkursile ka naabrid, pereliikmed, ühendus, organisatsioon, kohalik omavalitsus ning loomulikult ka eakad ise,“ rääkis Topolev.

Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega Eakate festivali avamisel, 1. oktoobril Tallinnas, Salme kultuurikeskuses.  Auhinnad panevad välja Tallink, Südameapteek, Tallinna Teletorn, Brasserie&Restoran Teletorn, Kalev SPA, TENA, Dermoshop ja Forum Cinemas Eakate Kinoklubi.

Kuna 2014. aasta on Eestis liikumisaasta, siis on lisaks spordi kategooriale tänavu kategooriate hulgas ka aktiivne eakas tervisesportlane/treener.

Ühtlasi antakse välja ka Karuohaka tiitel – seda isikule, organisatsioonile või ettevõtmisele, mis on eakate väärikat vananemist takistanud. „Siia kuuluvad teod või puudujäägid, mis puudutavad eakaid inimesi ja mis on teeninud ära ühiskonna ja eakate terava tähelepanu. Ootame ettepanekuid, koos põhjendusega, ka sellesse kategooriasse,“ ütles Topolev.

Konkursi kategooriad: põlvkondadevaheline side, omastehooldus, seltsielu, sport, kultuur, aktiivne tervisesportlane/treener, teadmised, persoon, karuohakas.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada särav ettevõtmine või tegu Eakate festivali kodulehel www.eakatefestival.ee või saata kirjeldus eakad@inkotuba.ee või postiaadressile MTÜ Inkotuba, Hariduse tn 6, Tallinn 10119. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada 1-3 fotot. Kindlasti tuleb lisada saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-post. Tähtaeg konkursitööde saatmiseks on 10. september 2014. Arvesse lähevad 2013-2014 aasta jooksul tehtud teod.
Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakate päeva. Eakate festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab enam kui 5000 inimest üle Eesti. Festivali suurtoetaja on Südameapteek.

Selleks, et olla jooksvalt kursis festivali arengute ja tegemistega kutsume teid liituma festivali Facebooki lehega.

Infot festivali kohta saab ka kodulehelt www.eakatefestival.ee

Head Uudised GoodNews