1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LÄHME KOHVI MEISTERDAMA! Uus kohvik paneb kliendid kohvi valmistama
LÄHME KOHVI MEISTERDAMA! Uus kohvik paneb kliendid kohvi valmistama

LÄHME KOHVI MEISTERDAMA! Uus kohvik paneb kliendid kohvi valmistama

Sel nädalal avati Solarises uue kontseptsiooniga kohvik DeguStation. Kohvijookidele keskenduvas kohas kaasavad baristad kliente kohvi valmistamisse, et neile õpetada, kuidas teha head cappuccinot, caffè lattet ja muid espressopõhjaga jooke.

Kohviku juhataja Gerly Järve sõnul oli eesmärk teha personaalsema lähenemisega kohvik, kus klient saab osa kogu kohvi valmistamise protsessist. „Meil ei ole üle leti teenindamist, vaid barista võtab kliendil n-ö „nööbist kinni“ ja teeb kõik etapid koos temaga läbi. Esmalt aitab valida sobiva kohvioa erinevate tootjate ja päritolumaade seast, seejärel selgitab, kuidas valmistatakse käpamasinaga espressopõhi ning lõpuks näitab, kuidas teha vahustatud piimaga erinevaid kujundeid,“ rääkis Järve.

„Hea kohvi valmistamine on kunst. Me soovime, et inimesed, kes tulevad meie käest kohvi ostma, saavad maitseelamuse, kuid lahkuvad ka uute teadmistega kohvidest ja nende valmistamisest,“ lisas Järve.

Solarise turundusjuhi Kristin Lepiksoni sõnul on keskus alati avatud innovaatilistele ettevõtetele, kes pakuvad midagi teistsugust, kui Eestis on varem tehtud. “Mõnes mõttes oleme nagu inkubaator: meie soov on anda keskuse külastajatele võimalus proovida uusi maitseid, uudseid teenuseid ja eristuvaid disaine, mida mujalt ei saa. Eestis ainulaadne DeguStation pakub kohvi nautimiseks kindlasti teistsuguseid elamusi,“ kommenteeris Lepikson.

Head Uudised GoodNews