1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lapsed tutvuvad mahetalupidamisega
Lapsed tutvuvad mahetalupidamisega

Lapsed tutvuvad mahetalupidamisega

Nii eelmisel kui ka sel nädalal tutvustab Kiltsimäe mahetalu pealinna lastele maaelu.

„Vähesed linnalapsed on taluloomade või põllupidamisega kokku puutunud ning selle tõttu kipuvad nad arvama, et piim, munad ja teised toiduained tulevad poest või tehasest,” selgitas Rimi kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja mahetalu külastuste korraldamise vajadust. „Paljudel lastel pole maal suvekodu või vanaema-vanaisa, kes põllumajandusega tegeleksid. Maaelu paelub linnalapsi aga väga ning alguses kartlikud lapsed lähevad üsna kiiresti kanu söötma ja kanakuudist mune korjama ning küsivad luba traktorisse istumiseks,“ lisab Lilleoja.

Kiltsimäe talu peremehe Margus Lille sõnul on laste jaoks kõige põnevam just kohtumine loomadega. „Lisaks tutvusele tibude, kanade, hanede ja sigadega, käisid lapsed ka köögiviljapõllul ning uurisid, milline näeb välja pastinaak ja peedid-kaalikad. Lisaks oleme uurinud koos lastega, et millistest taimedest, nagu piparmünt,  nõmm-liivatee või kummel, saaks teha maitsvat teed” rääkis Lille. Talu peremees loodab, et lapsed peavad toidust enam lugu, kui näevad, milline üks mahetalu välja näeb ja millist pühendumist loomade kasvatamine ning  põllumaa harimine nõuab.

Andrija Lilleoja sõnul on ekskursioonid osutunud väga populaarseks ning kõik osalejad on senini mahetalu külastamisega igati rahule jäänud. Tulevikus plaanitakse mahetalu külastustega jätkata, nii et enamatel  lastel oleks võimalik tõelist maaelu tundma õppida.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews