1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lastemuuseum Miiamilla kutsub oma lugusid jutustama
Lastemuuseum Miiamilla kutsub oma lugusid jutustama

Lastemuuseum Miiamilla kutsub oma lugusid jutustama

Anžela Komtšatnikova fantaasiaküllane nägemus Miiamilla muuseumielust

Kadrioru lastemuuseum Miiamilla kutsub kõiki muuseumisse oma lugusid jutustama ja neid meie ühise ajalooga siduma. Kolmapäeval, 24. jaanuaril kell 11 avatakse installatsioon „100 AASTAT  ̶  100 JALGA“.

100-aastane sajajalgne jutustab põnevaid lugusid ühe väikese aga vapra riigi 100 esimese aasta juhtumistest. Tule aita sajajalgsel lugu jutustada ja lisa siia ka oma lugu!

Miiamilla majas on alati elanud üks vahva koduloom – sajajalgne. Ta on sõbralik ja tähelepanelik olend, kel on varuks palju põnevaid lugusid Kadriorust ja Tallinnast, Eestist ja maailmast. Ajad ja lood on erinevad, seetõttu on sajajalgse jalad eri värvi. Igal aastal kasvab talle juurde üks jalg ja tuleb meelde mitu uut lugu, mida ta Miiamilla ja tema sõpradega jagab. 2018. aastal saab sõber sajajalgne 100-aastaseks, tal on siis sada jalga!

Eesti Vabariigil on samuti 2018. aastal 100. sünnipäev ja ka muidu on ta sõber sajajalgsega väga sarnane: on sõbralik ja hooliv, võib jutustada palju lugusid. Need lood on mitmesugustes toonides ja meeleolus, tule uuri lähemalt!

Millised lood igal aastal juurde tekivad ja millist värvi nad on, oleneb meist kõigist: need lood jutustavad meist, meie sõpradest ja riigist.

Installatsioon „100 AASTAT  ̶  100 JALGA“ autorid on Pille Rohtla, Tuuli Silber, Anne Järvpõld

Sajajalgse lugudega saab veebruaris lähemalt tutvuda Kadrioru lastemuuseum Miiamilla muuseumitundides.

Kadrioru Lastemuuseum Miiamilla on Tallinna Linnamuuseumi filiaal 1937. aastal Kadrioru Lastepargi peahooneks ehitatud torniga majas, kus lastele ja peredele mõeldud mängulises keskkonnas kogeda ja õppida.

Head Uudised GoodNews